FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTS: Književnica Ana Horvat na 39. tribini ugošćuje pjesnikinje Anu Narandžić i Jasnu Šemiga Pintarić

Autor: Orhideja Štrk

Zagreb (HinaOTS) - Tribina književnice Ane Horvat Razgovor s pjesnikinjom sa gošćama Anom Narandžić i Jasnom Šemiga Pintarić, a uz glazbenu podršku pjevačice Eme Kurtović i gitariste Petra Deverića, održat će se 8. siječnja 2020. (srijeda) u 19 sati u antikvarijatu "Jesenski i Turk" u zagrebačkoj Preradovićevoj 5.

Ana Narandžić (Dokanj, BiH, 1949.) završila je Učiteljsku školu u Tuzli, a na Pedagoškoj akademiji u Zagrebu studij Razredne nastave i do mirovine je radila kao učiteljica. U Zagrebu živi od 1972. godine , a uz svoj redovni posao bavila se slikanjem i pisanjem. Upisala je autorsku školu slikanja i imala pet samostalnih i više skupnih izložbi. Pohađa i radionice kreativnog pisanja, a intenzivnije piše otkako je u mirovini - kratke priče, pjesme, drame i dječje igrokaze. Poeziju (i prozu) je objavljivala u mnogim zbornicima, a prvu samostalnu zbirku objavila je pod naslovom "Moja zbirka". Za svoje je tekstove dobila veći broj  pohvala i nagrada, a poeziju i prozu objavljuje i u mnogim časopisima.

Jasna Šemiga Pintarić (Bjelovar, 1971.) živi i radi u svoj rodnom Bjelovaru. Ljubav prema pisanoj riječi osjeća od najranijeg djetinjstva, a još je u osnovnoj školi sudjelovala na književnim natjecanjima na kojima je postizala vrlo dobre rezultate. Piše poeziju i prozu. Godine 2016. objavila je prvu zbirku pjesama "Nemir iz utrobe" (a 2018./2019.  objavila je prvi roman "Ljubav dolazi kasnije"). Aktivna je na društvenim mrežama na kojima često objavljuje kratke priče i pjesme, a sudjeluje i na mnogim književnim natječajima. Na Međunarodnom natjecanju u Mrkonjić gradu (2019.) dobila je književnu nagradu za najemotivniju ljubavnu pjesmu.

Izvor: HinaOTS

(HinaOTS)

An unhandled error has occurred. Reload 🗙