FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sljedeći tjedan u Europskoj uniji

BRUXELLES, 25. studenoga 2018. (Hina) - Sljedeći tjedan u Bruxellesu se održava mini-plenarna sjednica Europskog parlamenta te se sastaju četiri ministarska vijeća.
 

Zastupnici Europskog parlamenta okupit će se u srijedu i četvrtak na mini-plenarnoj sjedni u Bruxellesu.

Zastupnicima će se u srijedu obratiti danski premijer Lars Lokke Rasmussen u sklopu rasprave o budućnosti Europske unije. Rasmussen je 13. europski čelnik koji sudjeluje u raspravama šefova država ili vlada i zastupnika Europskog parlamenta. Zastupnicima će se, kao i svaki put dosad, također obratiti i predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker.

Zastupnici će u četvrtak na plenarnoj sjednici glasovati o izvješćima o napretku Srbije, Makedonije, Albanije, Kosova i Crne Gore.

U četvrtak će zastupnici glasovati o dopunama Schengenskog zakonika kojima će se definirati uvjeti pod kojima zemlje članice mogu privremeno uvesti granične kontrole na unutarnjim granicama Schengena. Šest zemalja članica provode kontrole na unutarnjim granicama više od tri godine, iako je najviše moguće dvije godine.

U ponedjeljak i utorak se održava sastanak Vijeća za obrazovanje, mlade, kulturu i sport. U Ponedjeljak se sastaju ministri vanjskih poslova u okviru Vijeće za vanjske poslove kako bi razgovorali o razvojnoj suradnji.

U četvrtak i petak se održava sastanak Vijeća za konkurentost. Ministri zemalja članica zaduženi za kohezijsku politiku okupit će se u petak u okviru Vijeća za opće poslove.

Sljedeći tjedan u Bruxellesu boravi utemeljitelj Otvorenog društva George Soros, kojeg će u ponedjeljak primiti prvi potpredsjednik Komisije Frans Timmermans.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙