FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Komisija pokrenula internetsku platformu za bolju podršku razvoju regija i gradova

ZAGREB/BRUXELLES, 12. listopada 2016. (Hina) - Zajednički istraživački centar Europske komisije pokrenuo je u utorak novu interno razvijenu internetsku platformu "Centar znanja o teritorijalnim politikama" za podršku regionalnim i urbanim politikama, priopćeno je iz Bruxellesa. 

Na platformi je prikupljeno mnoštvo postojećih podataka, metoda i alata za podršku regionalnim i urbanim politikama, a obuhvaćena su područja kao što su demografija, kvaliteta zraka i promet.

„Upravljanje dokazima i podacima te njihova integracija neophodni su za kvalitetno donošenje odluka. Centar znanja o teritorijalnim politikama ponudit će jedinstveno mjesto za sintezu i koordinaciju informacija koje će europskim gradovima i regijama olakšati poticanje gospodarskog rasta i otvaranja radnih mjesta“, rekao je Tibor Navracsics, povjerenik za obrazovanje, kulturu, mlade i sport nadležan za Zajednički istraživački centar.

Centar znanja o teritorijalnim politikama predstavljen je na godišnjoj konferenciji Zajedničkog istraživačkog centra o ljudskom kapitalu i teritorijalnom razvoju u Bruxellesu, organiziranoj u povodu obilježavanja Europskog tjedna regija i gradova, navodi Komisija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙