FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sljedeći tjedan u Europskoj uniji

BRUXELLES, 9. listopada 2016. (Hina) – Sljedeći tjedan hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović dolazi u Bruxelles, gdje će se sastati s čelnicima EU-a i NATO-a, a u Luxembourgu se održava nekoliko ministarskih sastanaka.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Bruxelles stiže u srijedu navečer iz službenog posjeta Velikoj Britaniji. Tijekom radnog posjeta u četvrtak i petak predsjednica će se sastati s čelnicima europskih institucija, predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom, Komisije Jean-Claude Junckerom i Parlamenta Martinom Schulzom te glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

 Ovo je njezin drugi posjet sjedištu EU-a i NATO-a. Riječ je o redovitom dijalogu o temama koje su na dnevnom redu tih euroatlantskih integracija.

 U Luxembourgu se sljedeći tjedan održava niz ministarskih sastanaka. U ponedjeljak se sastaju ministri financija 19 zemalja eurozone, koji će razgovarati o provedbi reformi u Grčkoj. Grčka u zamjenu za financijsku pomoć treba provesti reformski program koji uključuje privatizaciju državnih poduzeća, reformu energetskog sektora, uspostavu neovisne agencije za državne prihode i niz drugih mjera. Pozitivna ocjena za provedbu tih reformi otvorila bi put za isplatu preostalih 2,8 milijardi eura od ukupno odobrenih 10,3 milijarde eura.

 U utorak se sastaju ministri financija svih 28 zemalja članica EU-a. Na sastanku će se, između ostaloga, razgovarati o prekomjernom proračunskom deficitu u Španjolskoj i Portugalu.

 Ministri poljoprivrede i ribarstva sastaju se u ponedjeljak, u četvrtak se sastaju ministri unutarnjih poslova te ministri rada i socijalne politike. U petak na redu sastanak ministara pravosuđa.

  U Bruxellesu se od ponedjeljka do četvrtka održava Europski tjedan regija i gradova, godišnja manifestacija, na kojoj se okupi oko šest tisuća sudionika - donositelja odluka na lokalnoj, regionalnoj i europskoj razini te stručnjaka.

 

(Hina) xsv yps

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙