FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Komadina: za dvije godine pomaci

RIJEKA , 20. prosinca 2013. (Hina) - Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina na današnjem je božićno-novogodišnjem primanju u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku rekao da je ova godina bila teška i dinamična, da 2014. neće biti laka, ali da se za dvije godine mogu očekivati povoljniji pomaci temeljeni na sadašnjim pokazateljima o zaustavljanju pada BDP-a.

Najveća prednost Primorsko-goranske županije je njen zemljopisni položaj, koji joj omogućuje da postane strateško mjesto na karti Europe, rekao je Komadina. To se može ostvariti ne samo u prometnom i energetskom smislu nego i razvoju kao regije znanja, cjelogodišnjeg odmora i zdravog života, s turističkom ponudom koja se bazira na održivom razvoju, rekao je.

Već sad prednjačimo u korištenju europskih fondova - imamo cijeli niz projekata koji su spremni ili su u pripremi za kandidiranje za te fondove, kazao je župan. Najveći hrvatski projekt koji se finacnira predpristupnim europskim fondovima je Županijski centar za gospodarenje otpadom Marišćina, a uz Istru smo vodeći po projektima prekogranične suradnje, naveo je župan.

Ocijenio je da je unatoč smanjenim ovlastima i financijskim limitima, Primirsko-goranska županija danas među najrazvijenijim regijama u Hrvatskoj. S obzirom na potencijale, mogli bismo biti i prvi među najboljima, istaknuo je Komadina.

Spomenuo je niz objekata izgrađenih u proteklom razdoblju, poput školskih i sportskih zgrada i dvorana, dijela sveučilišnog kampusa, bazenskog kompleksa na Kantridi, obilaznice u punom profilu, ali naglasio da još nedostaje kapitalni projekt izgradnje nove bolnice. No, kazao je, prvi korak je napravljen potpisom ugovora o javno-privatnom partnerstvu i dobijeno je jamstvo ministra zdravlja da će Rijeka dobiti novu bolnicu.

Izrađen je katalog investicija u kojem je 75 projekata ukupne vrijednosti gotovo 10 milijardi eura. Svi ti projekti su upisani u nedavno usvojeni županijski Prostorni plan, a dio ih ima građevinske i druge dozvole, kazao je župan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙