FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Županijskoj skupštini PGŽ-a o nalazu državne revizije i razvojnoj strategiji do 2020.

RIJEKA , 25. studenog 2013. (Hina) - Predsjednik primorsko-goranske Županijske skupštine Erik Fabijanić rekao je danas na redovitoj tjednoj konferenciji za novinare kako je nalaz Državnog ureda za reviziju za tu županiju uvjetan, da su pronađene nepravilnosti rezultat pogrešaka u postupcima, a ne zloporabe ovlasti ili nenamjenskog trošenja novca poreznih obveznika.

Na konferenciji za novinare najavljeno je da će se na sjednici Županijske skupštine 28. studenoga, osim o nalazu državne revizije, raspravljati i o pripremama za izradu razvojne strategije županije od 2014. do 2020., programskim smjernicama za izradu proračuna i drugim temema. Kako je rekao Fabijanić, razvojna strategija bitna je za povlačenje novca iz europskih fondova.

Kako je rekla županijska pročelnica za odgoj i

obrazovanje Edita Stilin, PGŽ će s 200 tisuća kuna financirati obnovu spomen-obilježja i Memorijalnog centra u Lipi, Ministarstvo kulture financirat će sa 150 tisuća, a općina Matulji platit će ostale troškove. Selo Lipu u toj općini nacisti su zapalili u travnju 1944. i ubili su 269 mještana.

Pročelnica Stilin najavila je natječaj za dodjelu županijskih stipendija za studente deficitarnih zanimanja. Dodijelit će se 18 stipendija po 1000 kuna mjesečno deset mjeseci u akademskoj godini. Primorsko-goranska županija prošle je akademske godine stipendirala 46 studenata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙