FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik će sufinancirati izgradnju 86 stanova za hrvatske ratne vojne invalide

DUBROVNIK, 6. prosinca 2013. (Hina) - Grad Dubrovnik će sudjelovati u izgradnji četiri nove zgrade s 86 stanova za hrvatske ratne vojne invalide u naselju Mokošici, dogovoreno je na današnjem sastanku gradonačelnika Andra Vlahušića i pomoćnika ministra branitelja Bojana Glavaševića.

Grad Dubrovnik će svaki stan sufinancirati u iznosu od 100 tisuća kuna, što ukupno iznosi osam milijuna i 600 tisuća kuna udjela. Stanovi bi se trebali početi graditi u drugoj polovici 2014. godine. Gradonačelnik Andro Vlahušić je rekao kako će se, sukladno zakonskoj proceduri, sredstva osigurati rebalansom proračuna u sljedećoj 2014 godini.

Bojan Glavašević je gradonačelnika Vlahušića obavijestio kako će se u Vukovaru, gradu prijatelju Dubrovnika, uskoro u sklopu Memorijalnog muzeja Domovinskog rata urediti mjesto sjećanja koje će biti prilagođeno djeci osmih razreda osnovne škole. Ministarstvo obrazovanja financirat će taj projekt kako bi djeca učila o ratnoj povijesti cijele zemlje u samom gradu heroju, simbolu razaranja.

Gradonačelnik Vlahušić predložio je da se obnovom tvrđave Imperijal na Srđu i trajnim smještajem Muzeja Domovinskog rata u ratnu dubrovačku priču jednim dijelom uključi i priča prijateljskog grada Vukovara.

Drugom dijelu sastanka nazočili su predstavnici hrvatskih ratnih vojnih invalida kojima je dodijeljeno zemljište na dubrovačkom predijelu Nuncijati. Oni su pomoćniku ministra izložili svoje probleme u vezi s izgradnjom kuća, koji su se počeli razrješavati jer je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća u studenome usvojen detaljni plan uređenja naselja Nuncijata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙