FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 1. studenog 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

ZAGREB - Povodom odluke Stožera za obranu hrvatskog Vukovara da na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 18. studenoga neće organizirati zasebnu Kolonu sjećanja, ministar branitelja Predrag Matić danas je izjavio kako nije ni očekivao dvije kolone, uvjeren da će u Vukovaru toga dana biti kako i priliči - dostojanstveno i svečano. "Nisam ništa drugo ni očekivao, sigurno će u Vukovaru biti dostojanstveno i svečano onako kako to i priliči Vukovaru svih ovih godina. Prijepori uvijek postoje i postojat će, a to ćemo riješiti za stolom. Onaj dan kada se u Vukovaru svi skupimo bit će to sve u redu", rekao je Matić.

VUKOVAR - Na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 18. studenoga, ulicama toga grada proći će jedna Kolona sjećanja, potvrdio je jutros glasnogovornik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Igor Gavrić, rekavši da je takav stav zauzet na kasno sinoć održanom zajedničkom sastanku Stožera i Koordinacijsko operativnog tima (KOT). Gavrić je Hini izjavio kako će Stožer pozvati sve branitelje, stradalnike iz Domovinskog rata i ostale domoljube da se pridruže vukovarskoj Koloni sjećanja te na taj način dostojanstveno odaju počast žrtvama Vukovara u agresiji 1991. godine.

VUKOVAR - Vukovarska groblja od ranog jutra posjećuje velik broj Vukovaraca koji na današnji blagdan Svih svetih, paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća na grobove, odaju počast umrlim članovima obitelji, rodbine i prijateljima. Među najposjećenijima je Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, na kojem se pokapaju u Domovinskom ratu poginuli ili nakon rata umrli hrvatski branitelji, ratni vojni invalidi i članovi njihovih obitelji.

VINKOVCI - Izaslanstva Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije danas su položila vijence i zapalila svijeće podno spomenika žrtvama komunističkog terora, nedaleko od bivše Kumanove ciglane u vinkovačkoj četvrti Slavoniji, u spomen na žrtve ubijene u Vinkovcima nakon zavrsetka Drugoga svjetskog rata sredinom travnja 1945. godine. Vijence su položili i svijeće zapalili u ime Grada Vinkovaca gradonačelnik Mladen Karlić, a Vukovarsko-srijemske županije župan Božo Galić, te izaslanstva Povijesnog i športskog društva "Hrvatski sokol" Vinkovci i Udruge "Vinkovački šokački rodovi".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙