FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 24. studenog 2013. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

KOPRIVNICA - Predsjednik SDP-a i premijer Zoran Milanović ocijenio je da će u Hrvatskoj stanje biti teško još dvije godine, iako će sljedeće biti rasta, a nezaposlenost je, istaknuo je, strukturni problem i traži ozbiljnije promjene. Teško će biti i sljedeće godine, kao i nakon te godine, a snalazit će se samo oni koji su spremni raditi više i kvalitetnije, kazao je Milanović obraćajući se danas u Koprivnici izaslanicima na izbornoj konvenciji SDP-a Koprivničko-križevačke županije. "Po starom više ne ide. To smo vidjeli u ovih nekoliko godina. Hrvatska je svoj model nazovi razvoja iscrpila. Bilo je mnogo grešaka, mnogo nezakonitosti i nastavimo li tako osuđeni smo da budemo jedva prosječna i neuspješna europska država", istaknuo je Milanović. U dvije godine mandata Vlade uvedeno je više reda, ali još nema gospodarskog rasta i nezaposlenost je previsoka, rekao je. "Nezaposlenost je strukturni problem. Kada bi sljedeće godine gospodarstvo raslo pet posto, što se neće dogoditi, ali bit će rasta, opet bi nezaposlenost ostala manje-više visoka, jer je takva struktura hrvatskog tržišta rada. Stvarati iluziju da ćemo preko sezone, privremenim zapošljavanjem u turizmu, riješiti strukturne probleme hrvatskog gospodarstva nije realno i nije pošteno. Samo ozbiljnije promijene će dovesti do toga da Hrvatska bude konkurentna i jaka kada dođe sljedeća kriza, a ona će doći. Nadam se ne brzo", napomenuo je Milanović.

ZAGREB - Predstavnici kampanje "Građani glasaju protiv!" ustvrdili su danas da iza Građanske inicijative "U ime obitelji" zapravo stoji političko pozicioniranje "jedne marginalne političke opcije", stranke Hrast, koja, kazali su, niti na parlamentarnim izborima 2011., niti na europskim izborima 2013. nije polučila nikakav rezultat, a na zadnjim lokalnim izborima dobila je tek nekoliko gradskih vijećnika. Tu je riječ o izrazito gruboj političkoj manipulaciji, a njihova je kampanja za prikupljanje potpisa za predstojeći referendum počela točno pred kraj kampanje za lokalne izbore, rekla je Nives Miošić, voditeljica istraživačkog centra GONG-a, predstavljajući medijima na konferenciji za novinare u Zagrebu rezultate istraživanja, koje je analitički tim kampanje proveo na temelju javno dostupnih podataka na internetu. Objasnila je da je predstavnica Inicijative Željka Markić bila prva predsjednica stranke Hrast, a Krešimir Planinić, koji je pravni savjetnik inicijative, član Nadzornog odbora te stranke. U ljeto 2011. došlo je do raskola u stranci i osniva se Hrast - Pokret za uspješnu Hrvatsku, čiji je predsjednik Ladislav Ilčić, predvodnik inicijative za zabranu abortusa i protivnik uvođenja 4. modula zdravstvenog odgoja u škole. U tablici kampanje "Građani glasaju protiv!" stoji i da su na izbornim listama Hrasta bili članovi obitelji Ilčić i Markić: dvije Ilčićeve sestre i otac Željke Markić.

ZAGREB - Glumac Livio Badurina primio je danas u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) Nagradu Tito Strozzi za "dvije vrlo dojmljive i vrlo različite uloge" koje je ostvario u protekloj sezoni: za Čuvara zlatnog runa u "Medeji", u režiji Tomaža Pandura, i Malvolija u predstavi "Na tri kralja ili kako hoćete", u režiji Aleksandra Popovskog. Iako se ni za jednu od tih uloga ne može reći da su glavne u kazališnim uprizorenjima, Kazališni odbor koji je jednoglasno donio odluku o nagradi, složio se da je vrijeme da se obrati pozornost i nagradi umjetnike "čija su ostvarenja redovito čvrsta točka u složenoj partituri predstave, briljantna, vizualno i energetski promišljena, do detalja izrađena, a nenametljiva u kontekstu predstave", ističe se u obrazloženju, koje je pročitala predsjednica Odbora Maja Đurinović. Od 1997. na sceni zagrebačkog HNK Badurina je dramski umjetnik u klasičnom repertoaru, ali i izvođač iznimne tjelesne vještine i prisutnosti u suvremenim vizijama autorskog teatra, ustvrdila je Maja Đurinović, uz koju su u Kazališnom odboru bili još Viktor Žmegač, Krešimir Nemec, Vesna Šir i Tonko Ninić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙