FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 11. studenoga 2013. (Hina) - Pregled vijest iz Hrvatske u 4,30 sati

SLAVONSKI BROD - U drugom krugu izbora za predsjednika SDP-a u Brodsko-posavskoj županiji potvrđen je dosadašnji predsjednik Tihomir Jakovina, aktualni ministar poljoprivrede. Jakovinin protukandidat bio je Tomislav Opačak, poduzetnik iz Slavonskog Broda koji je od 2001. u SDP-u, ali do sada nije bio aktivno uključen u stranačkoj hijerarhiji. Novog predsjednika brodsko-posavske županijske organizacije SDP-a biralo je 914 od ukupno 1.507 SDP-ovaca s pravom glasa. Jakovina je dobio 478 glasova, a Opačak 424 glasova, dok je 12 listića bilo nevažećih. Inače, Opačak je u prvom krugu osvojio 42,79 posto glasova i malo je nedostajalo da bude pobjednik. "Ovo je bila dobra škola, možda se malo ležerno ušlo u izbore. Nisam očekivao da neću riješiti u prvom krugu. Cilj je nastaviti s projektima koje radimo i na razvoju socijaldemokracije u Brodsko-posavskoj županiji", rekao je Jakovina. Tomislav Opačak u konačnici nije nezadovoljan rezultatima.

DUBROVNIK - Mladen Gojun novi je predsjednik dubrovačkog SDP-a, pobijedivši na unutarstranačkim izborima svog protukandidata, europarlamentarca Olega Valjala. Gojun je dobivši 74 glasa dok je Valjalo dobio 72. Od 270 članova dubrovačkog SDP-a glasovalo je njih 152. Važećih glasova bilo je 146, a nevažećih šest. Gojun je zahvalio stranačkim kolegama koji su ga izabrali, a također i protukandidatu Valjalu s kojim je, rekao je, tijekom kampanje imao korektan odnos. Mladen Gojun dugogodišnji je član SDP-a, dragovoljac Domovinskog rata i vijećnik u dubrovačkom Gradskom vijeću. U prvom obraćanju novinarima sinoć je najavio bolje dane za dubrovački SDP. Na čelu dubrovačke organizacije SDP-a Mladen Gojun je nasljedio je Olgu Muratti, koja je napustila stranku krajem rujna nakon što je središnjica SDP-a raspustila dubrovački ogranak.

ZADAR - Petorica mladića, uključujući trojicu maloljetnika, osumnjičena su da su početkom studenoga u Zadru prisilila maloljetnicu na spolni odnošaj, potvrdila je sinoć Hini zadarska policija. Taj slučaj dospio je u medije tek jučer, a zadarska policija je objasnila da sukladno smjernicama ne izvještava o takvim događajima redovitim putem, već ih samo potvrđuje na upit radi zaštite integriteta žrtve, ali i samih sudionika koji su maloljetni. Glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan potvrdio je Hini da je prekjučer dovršeno kriminalističko istraživanje nad petoricom osumnjičenika od kojih su trojica maloljetnika, a tereti ih se da su početkom studenog "počinili spolni odnošaj bez pristanka na štetu maloljetnice". Osumnjičenici su uz kaznenu prijavu privedeni državnom odvjetniku za mladež u Zadru, nakon čega im je sud odredio jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke.

DUBROVNIK - Projekcijom danskog filmskog klasika "Memories of Marriage" (Sjećanja na brak) u dubrovačkom kinu "Sloboda" sinoć je završio treći umjetničko-edukativni festival inozemne kulture "Treće uho". Festival je trajao šest dana, a ove je godine u cijelosti bio posvećen nordijskim zemljama - Švedskoj, Norveškoj, Danskoj, Finskoj, Islandu i Grenlandu. Koordinatorica festivala Nina Zore istaknula je kako je cilj festivala bio kroz predavanja, koncerte, izložbe i projekcije filmova približiti Dubrovčanima i njegovim gostima europski sjever. Izložbama su se predstavili finski konceptualni umjetnik Mikko Kourinki koji je izložio instalaciju "Real Poem", grenlandski fotograf Angu Motzfeldt imao je izložbu fotografija "Inuiti i utjecaj suvremene Europe", a koncert u dubrovačkim Lazaretima održao je finski duo "Aallotar".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙