FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 14. studenog 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

LONDON

Međunarodni nogometni savez (FIFA) kaznio je Engleski i Poljski nogometni savez zbog baklji koje su upaljene na tribinama Wembleya tijekom kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo igrane prošloga mjeseca, a u kojoj je Engleska 2-0 pobjedom izborila plasman u Brazil.

Engleski savez kažnjen je sa 8.000 eura, jer nije spriječio poljske navijače kod unošenja baklji na stadion, a Poljski savez sa 24.000 eura zbog paljenja baklji.

Više od 20,000 poljskih navijača stiglo je na Wembley iako njihova reprezentacija nije imala nikakvih izgleda izboriti odlazak na SP.

RIO DE JANEIRO

Nogometaši Cruzeira iz Belo Horizontea osigurali su treći naslov prvaka Brazila u klupskoj povijesti četiri kola prije završetka natjecanja u ovoj sezoni zahvaljujući 3-1 (1-0) pobjedi na gostovanju kod Vitorije u Salvadoru de Bahiji, dok je istodobno drugoplasirani Atletico Paranense izgubio sa 1-2 (0-2) na gostovanju kod Criciume.

Nakon ovih rezultata Cruzeiro ima nedostižnih 16 bodova više od Atletica.

Cruzeiro je poveo golom Williana (41), na 1-1 poravnao je Dinei (50), a golove vrijedne naslova za goste postigli su Baptista (70) i Ricardo (80).

Dosada je Cruzeiro osvajao naslove prvaka 1966. i 2003. godine.

CIUDAD MEXICO

Nogometna reprezentacija Meksika praktički je osigurala plasmanu na Svjetsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Brazilu 5-1 (2-0) pobjedom protiv Novog Zelanda u prvoj utakmici interkontinentalnih kvalifikacija igranoj u Ciudad Mexicu.

Strijelci za Meksiko bili su Paul Aguilar (32), Raul Jimenez (40), Oribe Peralta (48, 80) i Rafael Marquez (84), dok je na konačnih 5-1 smanjio Chris James (85).

Uzvratna utakmica igrat će se u Wellingtonu 20. studenoga.

Ranije u srijedu Urugvaj je kao gost u Ammanu deklasirao Jordan s čak 5-0 (2-0), pa će tako uzvrat u Montevideu biti formalnost. U prvom poluvremenu pogotke su za Urugvajce dali Maxi Perreira (22) i Cristian Stuani (42), a u drugom Nicolas Lodeiro (72), Cristian Rodriguez (75) i Edinson Cavani (90+2).

MADRID

U prvoj utakmici 5. kola skupine B Eurolige košarkaša madridski Real je na svom terenu deklasirao Anadolu Efes sa 103-57 (47-23).

Hrvatski reprezentativac Dontaye Draper je u petoj pobjedi Reala sudjelovao s pet koševa i jednom asistencijom. Kod gostiju, koji su sada na omjeru pobjeda i poraza od 3-2, Stanko Barać je ubacio 10 poena uz četiri skoka, dok je Zoran Planinić postigao dva koša uz dva skoka i četiri asistencije.

Ostale utakmice 5. kola Eurolige igraju se u četvrtak i petak

ZAGREB

Košarkašice Novog Zagreba u 2. su kolu skupine C Eurolige pretrpjele i drugi poraz, ovoga puta na svom parketu u Trnskom od turskog Galatasaraya sa 67-92 (22-20, 19-26, 14-24, 12-22).

Hrvatske prvakinje bile su u prednosti većim dijelom prvog poluvremena, ali u završnici druge trećine gošće su preuzele kontrolu rezultata, a pitanje pobjednika bilo je riješeno u trećoj trećini kada je Galatasaray stvorio prednost od 19 poena.

Milica Dabović sa 13 i Luca Ivanković sa 12 koševa bile su najefikasnije kod Novog Zagreba, a Shawonte Zellous sa 32 i Alba Torrens sa 22 poena predvodile su gošće.

Novi Zagreb će novu priliku za prvu pobjedu imati za tjedan dana na gostovanju kod poljskog sastava CCC Polkowice.

OPATIJA

Iako su u 2. kolu Veteranskog svjetskog prvenstva za šahiste u Opatiji favoriti trebali imali relativno lagan posao jer je od 200 sudionika u prvom kolu čak 86 postiglo pobjedu, događaji su pokazali da "papirnate prognoze" ne vrijede mnogo. Krunoslav Hulak nije uspio probiti obranu Nijemca Giesena, a Mišo Cebalo je izgubio od Riječanina Emilija Fučaka.

Od hrvatskih predstavnika samo je Branko Rogulj postigao drugu uzastopnu pobjedu svladavši Rusa Yakimenka.

BEOGRAD

Srbija će finale Davis Cupa protiv Češke, koje počinje u petak u Beogradu, igrati bez svog drugog tenisača Janka Tipsarevića koji je ozlijedio petu.

Tipsarevića, 36. tenisač na ATP ljestvici, zamijenit će Dušana Lajovića koji je 117., izjavio je glasnogovornica Srpskog teniskog saveza Neda Miletić.

Ždrijeb za finale Davis Cupa održat će se danas u 13,00 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙