FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,45 sati

ZAGREB, 19. listopada 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,45 sati;

ZAGREB - Predsjednica HNS-a i prva potpredsjednica vlade Vesna Pusić izjavila je danas da je na pravosuđu da konstatira činjenice o tome što se dogodilo u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) i da se, ako se potvrde sumnje, u Komori očekuju odgovarajući potezi. Zdenku Peternel, pročelnicu ureda predsjednika HGK Nadana Vidoševića, sumnjiči se da je sudjelovala u izvlačenju više od 32 milijuna kuna iz Komore zbog čega joj je određen jednomjesečni istražni zatvor. Ministar Gordan Maras jučer je upitan smatra li da bi Vidošević trebao podnijeti ostavku odgovorio: "Ja više ne bih bio ministar u toj situaciji, ako se to pokaže točnim". Mislim da je vrlo važno da kad postoji revolt, a ova situacija, ako je točna, izaziva revolt kod ljudi i ako se to konstatira, onda je to (ostavka predsjednika HGK) najmanje što se može očekivati, rekla je Pusić na konferenciji za novinare odgovarajući na njihove upite uoči sjednice Središnjeg odbora stranke. Na upit u vezi razmimoilaženja unutar koalicije o nekim pitanjima, Pusić je odgovorila da koalicija dobro funkcionira i kako se nada da će funkcionirati s prepoznatljivim vidljivim uspjesima do kraja mandata, ali da nije jedna stranka. Zbog toga je oko važnih tema vrlo bitno koordinirati i dogovoriti stavove unutar koalicije, da nema jednoumlja nego da postoje argumenti i kroz njih iskristalizirati najbolji stav, istaknula je Pusić.

ZAGREB - Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac ocijenio je sastanak premijera Zorana Milanovića s predstavnicima Stožera za obranu hrvatskog Vukovara "dobrim sastankom s dobrim ishodom", a HDZ je optužio da sudjeluje u kampanji koja destabilizira ustavnopravne odnose u Hrvatskoj."Razgovarao sam s Karamarkom. Trebamo se vidjeti, red je da se vidimo, jer smo zajedno puno radili za Hrvatsku i za srpsko-hrvatske odnose. Jednako tako se trebaju naći i Karamarko i Milanović, jer u Hrvatskoj mora biti dijaloga, i mora se razgovarati. Država nije privatna stvar", poručio je Pupovac, koji smatra da premijer opoziciju mora upoznati s najkrupnijim potezima i upozoriti da neke stvari koje čini opozicija narušavaju stabilnost države. Pupovac je u emisiji 'Intervju tjedna' Hrvatskog radija, komentirajući susret premijera i Stožera u četvrtak u Vukovaru, rekao kako je "po onom što znamo, to (je) bio dobar sastanak s dobrim ishodom".

ZAGREB - Uskokovi istražitelji ušli su sinoć u sjedište Hrvatskih autocesta (HAC) zbog sumnje da je iz tog javnog poduzeća izvlačen novac preko tvrtki koje su godinama surađivale s HAC-om. Iako u HAC-u tu informaciju nisu željeli komantirati, kao ni u Uskoku, koji nikada ne govori o svojim istragama, neslužbeno se doznaje da se istražuje suradnja HAC-a s građevinskim tvrtkama koje su od 2006. bili podizvođači radova. Predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić kazao je danas Hini da su istražitelji u sjedište HAC-a u Širolinoj ulici došli poslije 19 sati i sve do poslije ponoći pretraživali službenu dokumentaciju, kopirali račune i ugovore s podizvođačima. Prema pisanju medija riječ je o građevinskim tvrtkama Viadukt, Osijek Koteks, Zagorje Tehnobeton i Strabag. U razdoblju tijekom kojega je navodno izvlačen novac iz javnog poduzeća, koje je već bilo predmet nekoliko istraga, te su tvrtke potpisale više ugovora za izgradnju cestovnih dionica od Slavonije do Dalmacije. Iz Hrvatskih autocesta (HAC) priopćeno je danas da tvrtka u potpunosti surađuje s policijom i Državnim odvjetništvom. "Vezano na provedeni policijski postupak u Hrvatskim autocestama u večernjim satima 18. listopada 2013. godine, želimo izvijestiti javnost da smo postupili po nalogu policije i Državnog odvjetništva s kojim Hrvatske autoceste u potpunosti surađuju. S obzirom na činjenicu da je istraga u tijeku, trenutno ne raspolažemo s više informacija", kaže se u priopćenju Hrvatskih autocesta d.o.o. koje je medijima poslao Ured uprave.

ZAGREB - Izbori za predsjednika zagrebačke Gradske organizacije SDP-a održat će se u nedjelju, 20. listopada, kada će oko 7000 članova zagrebačkog SDP-a birati između tri kandidata - Davora Bernardića, Gordana Marasa i Miranda Mrsića. Ako niti jedan od trojice kandidata ne dobije natpolovičnu većinu glasova, dvojica s više glasova idu u drugi izborni krug koji će se održati iduće nedjelje, 27. listopada. Predsjednik Gradske izborne komisije Božidar Vidović rekao je Hini da će se izbori održati u prostorijama 17 mjesnih organizacija SDP-a, od osam sati ujutro do 21 sat. Oko 22 sata mogli bi se znati rezultati izbora. Mogući pobjednik unutarstranačkih izbora bit će objavljen u Praškoj 2, u prostorijama Gradske organizacije SDP-a Grada Zagreba, najavio je Vidović. Članovi koji izađu na izbore moći će glasovati za jednog od tri kandidata - dosadašnjeg predsjednika Gradske organizacije SDP-a Davora Bernardića, ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa ili ministra rada i mirovinskoga sustava Miranda Mrsića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙