FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 4. studenog 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ZAGREB - Proračunski nadzor Ministarstva financija RH, Sportska inspekcija i komercijalna revizija nisu utvrdili nenamjerno trošenje proračunskih sredstava u financijskom izvješću HOO-a za 2012. godinu rečeno je na današnjoj sjednici Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora, a predsjednik HOO-a Zlatko Mateša otklonio je mogućnost da ga politika želi smijeniti.

"Ne vjerujem da me se želi s političkim metodama smijeniti s mjesta čelnog čovjeka HOO-a jer ja već godinama nisam aktivan u politici", kazao je danas na konferenciji za novinare predsjednik HOO-a Zlatno Mateša.

Na sjednici se, po njegovim riječima, najviše raspravljalo o postupcima koje je najviše sportsko tijelo u državi trebalo napraviti kako bi se na vrijeme ispunili svi nalozi sportske inspekcije.

"Da bi ispunili sve kratkoročne i dugoročne zahtjeve sportske inspekcije morali smo izmijeniti i uskladiti neke akte i ono što je trebalo donijeti u roku od osam dana već je napravljeno, a neke dugoročne stvari ćemo prije pustiti u javnu raspravu kako bi do 26. studenoga, kada ćemo održati Skupštinu HOO-a, mogli uskladiti sve naše akte na način na koji nam je naložila sportska inspekcije", rekao je Mateša.

Dopredsjednica HOO-a Morana Paliković Gruden kazala je da već drugi mjesec nadležno ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta uskraćuje novce HOO-u zbog čega je dovedeno u pitanje i normalno funkcioniranje nacionalnih sportskih saveza.

PULA - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović večeras je u Puli komentirajući spor s Hrvatskim olimpijskim odborom (HOO) poručio kako je Ministarstvu jedina briga hrvatski sport i sportaši a ne, kako je rekao, "krpanje rupa neuspjelih projekata poput Sportske televizije".

"Za Matešu i Vrdoljaka sport i sportaši su uvijek bili na zadnjem mjestu, a osobna im je promocija bila jedini cilj", kazao je ministar Jovanović dodavši kako Ministarstvo isključivo traži odgovore na temelju nalaza sportske inspekcije koje je neovisno tijelo i koji je došao do brojki koje pokazuju da su se određene odluke koje su se odnosile na financiranje Sportske televizije donosile u nesuglasju s dokumentima HOO-a.

"Svi odgovori i napadi na mene koji dolaze iz HOO-a pokazuju da oni nemaju odgovore. Priznali su da su se greške dogodile i da će ih ispraviti i zato je nalaz koje smo uputili Saboru negativan. Stoga mi tražimo odgovore, da se novac troši transparentno i da novac koji Ministarstvo izdvaja iz sredstava Hrvatske lutrije ide do posljednjeg korisnika, sportaša i sportskih saveza", naglasio je Jovanović dodavši kako njihovo financiranje nije ugroženo, kako tvrde u HOO-u.

ZAGREB - U posljednjoj utakmici 15. kola Prve HNL Zadar je kao gost na NŠC "Stjepan Spajić" pobijedio Hrvatski dragovoljac sa 2-0 (1-0). Pogotke za Zadrane postigli su Oršulić (37) i Tadić (63). Pred 500 gledatelja sudi Batinić iz Osijeka. Ovom pobjedom Zadar je stigao na sedmo mjesto sa 15 bodova, jednim više od osmog Slavena Belupa, dok je Hrvatski dragovoljac posljednji sa sedam bodova, jednim manje od devetog Osijeka. Vodi Dinamo sa 33 boda, drugi Hajduk ima 31, a treća Rijeka 29.

LONDON - U prvom dvoboju skupine A na ATP "mastersu" tenisača u Londonu Švicarac Stanislas Wawrinka svladao je Čeha Tomaša Berdycha sa 6-3, 6-7 (0), 6-3. U ovoj skupini još igraju Španjolci Rafael Nadal i David Ferrer koji će svoj susret 1. kola igrati u utorak od 15 sati. U prvom dvoboju skupine B od 21 sat igraju Argentinac Juan Martin Del Potro i Francuz Richard Gasquet, dok će Švicarac Roger Federer i Srbin Novak Đoković igrati u utorak od 21 sat.

LONDON - Poljaci Mariusz Fyrstenberg i Marcin Matkowski u susretu su 1. kola skupine A turnira parova na ATP "mastersu" tenisača u Londonu svladali Pakistanca Aisam-ul-Haqa Qureshija i Nizozemca Jean-Juliena Rojera sa 6-3, 7-6 (8). U skupini A igrat će i jedini hrvatski predstavnik u Londonu Ivan Dodig, on će svoj prvi susret s partnerom Brazilcem Marcelom Melom igrati u utorak od 19 sati, a protivnici će im biti najbolji par svih vremena, američka braća blizanci Bob i Mike Bryan.

MONTE CARLO - Jamajčanin Usain Bolt, Ukrajinac Bohdan Bondarenko i Britanac Mo Farah nominirani su za najboljeg atletičara u 2013. godini, objavio je Međunarodni atletski savez (IAAF) u ponedjeljak. Bolt je novu nominaciju zaslužio osvojivši nove naslove svjetskog prvaka na 100 i 200 metara, te u štafeti na 4x100 metara na ovogodišnjem SP u Moskvi čime je postao najuspješniji atletičar u povijesti SP-a s ukupno osam zlata i dva srebra, a ako osvojio ovu nagradu to će mu biti peta u posljednjih šest godina, te treća zaredom. Farah je na SP u Moskvi osvojio naslove svjetskog prvaka na 5000 i 10.000 metara, a zlata u obje dugoprugaške discipline osvojio je i na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Londonu. Svjetski prvak u skoku u vis Bondarenko ove je godine preskočio 2,41 metara, što je najbokji rezultat u ovoj disciplini u posljednjih 20 godina.

Nominacije za najbolju atletičarku u 2013. godini bit će objavljene u utorak, a među kandidatkinjama bi mogla biti i najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković koja je ove godine osvojila naslov svjetske prvakinje u bacanju diska, te tako olimpijskom i europskom naslovu pridodala i svjetski, a ktomu je slavila i na svih sedam mitinga u "Dijamantnoj ligi". Proglašenje najboljih atletičara godine u izboru IAAF-a održat će se u Monte Carlu 16. studenoga.

PEKING - Kineski plivač Sun Yang, dvostruki olimpijski pobjednik koja uživa status zvijezde u Kini, kažnjen je sa sedam dana pritvora jer je vozio automobil bez vozačke dozvole. Sun će morati boraviti sedam dana u državnoj instituciji namijenjeno maloljetnim delikventima. Višestruki svjetski prvak mora platiti i novčanu kaznu čiji iznos nije objelodanjen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙