FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

ZAGREB, 3. studenog 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

NEW YORK - Najbolja hrvatska maratonka Lisa Christina Stublić (29) osvojila je 12. mjesto na jednom od najprestižnijih maratona na svijetu u New Yorku. Stublić je istrčala vrijeme 2:34:49 zaostavši za pobjednicom Kenijkom Priscah Jeptoo nešto manje od devet minuta. Lisino najbolje vrijeme na maratonu je 2:25.44 koje je postavila u Zurichu ove godine. Lisa Christina Stublic rođena je u Waterburyju u američkoj saveznoj državi Connecticut, živjela je u New Yorku te je diplomirala glazbenu teoriju na uglednom sveučilištu Columbia, koji spada u skupinu elitnih američkih sveučilišta poznatijih i pod nazivom 'Ivy League' (Brown, Columbia, Cornell, Dartmouth, Harvard, Princeton, Pennsylvania i Yale). Svira flautu, violinu i klavir, a u Hrvatsku, zemlju svojih predaka, došla je živjeti početkom 2008. godine. Njen otac je iz okolice Siska. Nakon dolaska u Hrvatsku bila je član Dinamo-Zrinjevca a poslije je prešla u atletski klub Zagreb Ulix čiji je član i danas.

Pobjednici 43. izdanja newyorkškog maratona koji je ponovo održan nakon što je 2012. otkazan zbog prolaska oluje Sandy bili su Kenijci Geoffrey Mutai i Priscah Jeptoo.

KOPRIVNICA - Rukometašice Podravke Vegete u susretu su 4. kola skupine D Lige prvakinja pretrpjele visok domaći 17-35 (10-16) poraz od makedonskog Vardara. Jelena Živković s četiri gola bila je najefikasnija kod Podravke, a Andrea Lekić s osam golova kod Vardara. Nakon četiri kola Podravka je ostala bez izgleda za prolazak u četvrtfinale, trenutačno je treća s dva boda, pet manje od vodećih Vardara i Larvika, a dva više od posljednje Bera Bere. U 5. kolu za tjedan dana Podravka će ugostiti Larvik.

ZAGREB - Nogometaši Čornomoreca, suparnika zagrebačkog Dinama u skupini Europske lige, odigrali su 1-1 na gostovanju kod Karpati Lviva u susretu 15. kola ukrajinskog nogometnog prvenstva. Domaćin je poveo golom Fedorčuka u 25. minuti, no Čornomorec je izjednačio u sudačkoj nadoknadi golom Didenka. Kijevski Dynamo je izgubio kod Zarje 0-2. Domagoj Vida je utakmicu pratio s klupe za pričuve kijevskog sastava, dok Ognjen Vukojević nije bio u krugu kandidata za nastup. Za Zarju je branio Zadranin Krševan Santini. Dnjipro je na gostovanju kod Metalurga iz Donjecka odigrao 1-1. Ivan Strinić je igrao cijeli susret za Dnjipro, dok je Ivan Kalinić ušao u igru u 61. minuti. Na ljestvici vodi Metalist iz Harkiva sa 34 boda, dva boda manje ima Šahtar, Dnjipro je trći sa 31 bodom, dok je na četvrtom mjestu Čornomorec sa 29 bodova. Kijevski Dynamo je na petom mjestu sa 27 bodova.

ISTANBUL - Nakon odličnog ulaska u sezonu, bivši hrvatski nogometni izbornik Slaven Bilić upao je u krizu na klupi turskog prvoligaša Besiktasa. U susretu 10. kola u nedjelju Besiktas je na svom terenu odigrao samo 0-0 protiv 12-plasiranog Karabukspora, te se sada nalazi na četvrtom mjestu ljestvice sa sedam bodova manje od vodećeg Fenerbahcea. Fenerbahce je na vrhu sa 25 bodova, slijedi Kasimpasa sa 21, pa Galatasaray sa 19 i Besiktas sa 18 bodova. Sastav Roberta Prosinečkog, Kayserispor, koji trenutačno zauzima posljednje, 18. mjesto s pet bodova, svoj će susret 10. kola igrati u ponedjeljak na gostovanju kod 11. Antalyaspora.

BEOGRAD - Košarkaši Cibone u susretu su 6. kola regionalne ABA lige izgubili na gostovanju kod Partizana u Beogradu sa 71-80 (15-20, 15-18, 23-20, 18-22). Iako je dobrim dijelom susreta prijetila i rezultatski bila blizu Partizanu, Cibona niti u jednom trenutku nije vodila. Darryle Strawberry sa 20 i Andrija Žižić sa 19 koševa bili su najefikasniji kod Cibone, dok su Lauvergne i Milosavljević ubacili po 21 poen za Partizan. Nakon šest kola Cibona ima po tri pobjede i poraza, dok Partizan ima pet pobjeda i jedan poraz.

SOFIJA - Rumunjska tenisačica Simona Halep pobjednica je ovogodišnjeg WTA "Turira prvakinja" koji je održan u Sofiji, ona je u finalu svladala Australku Samanthu Stosur sa 2-6, 6-2, 6-2. Za 22-godišnju Halep ovo je šesti osvojeni turnir u karijeri, a svih je šest osvojila u 2013. godini. Na "Turniru prvakinja" pravo nastupa imaju igračice koje su tijekom sezone osvojile WTA turnir, a nisu izborile nastup na "mastersu".

NEW YORK - Vodstvo NBA lige kaznilo je centra Brooklyn Netsa Andrayja Blatchea (27) sa 15.000 dolara zbog nesportskog poteza za vrijeme utakmice protiv Miami Heata. Blatche je kažnjen jer je dvije minute prije kraja utakmice protiv Miami Heata nakon trice njegova suigrača Joea Johnsona skočio s klupe za pričuve prihvatio se za međunožje i okrenuo se prema suparničim igračima. Brooklyn je u neizvjesnoj završnici dobio utakmicu 101-100. Blatche je član Netsa posljednje dvije godine, a igrao je i za Washington Wizardse. U karijeri je odigrao 473 NBA utakmice uz prosjek od 9,9 koševa i 5.4 koša po utakmici.

RIM - Postigavši pogodak za Inter u gostujućoj pobjedi protiv Udinesea (3-0) Andrea Ranocchia je postao prvi Talijan koji je ove sezone zabio pogodak za milanski klub u Serie A. Inter je ove sezone u talijanskom nogometnom prvenstvu zabio 27 golova, a 26 su postigli stranci - 23 su zabili igrači iz Južne Amerike, dva puta je bio strijelac Japanac Yuto Nagatomo, a jednom Alžirac Saphir Taider. Najbolji strijelac Intera ove sezone je Argentinac Rodrigo Palacio sa sedam golova, dok je njegov sunarodnjak Ricky Alvarez zabio četiri gola.

KOPRIVNICA - U utakmice 15. kola Prve HNL Slaven Belupo i Hajduk su na Gradskom stadionu u Koprivnici igrali 3-3 (1-1). Strijelci: 0-1 Pašalić (35), 1-1 Matoš (45), 2-1 Brlek (48), 3-1 Edson (66), 3-2 Sušić (76), 3-3 Bašić (90+1). Pred 3.000 gledatelja sudio je Matoc iz Zaprešića. Hajduk je ovim remijem stigao do 31 boda, dva više ima vodeći Dinamo, a dva manje uz utakmicu manje treća Rijeka. Slaven Belupo je sedmi sa 14 bodova.

ABU DHABI - Četverostruki svjetski prvak u formuli 1 Nijemac Sebastian Vettel u Red Bull-Renaultu pobjednik je Velike Nagrade Abu Dhabija, 17. utrke svjetskog prvenstva čime je ostvario sedmu uzastopnu pobjedu, 11. ove sezone, te 37. u karijeri. Sedmom uzastopnom pobjedom Vettel je izjednačio rekord Michaela Schumachera koji je 2004. također nanizao sedam uzastopnih pobjeda u jednoj sezoni. Više uzastopnih pobjeda ima jedino Talijan Alberto Ascari, međutim on je devet pobjeda nanizao u dvije sezone (1952-53). Vettel je na stazi Yas Marina dominirao i na koncu je slavio sa 30 sekundi prednosti pred momčadskim kolegom Markom Webberom. Treći je bio Nijemac Nico Rosberg u Mercedesu.

Vettel je današnjom pobjedom samo potvrdio četvrti uzastopni naslov svjetskog prvaka. Dvije utrke prije kraja sezone vodi sa 347 bodova, drugi je Španjolac Fernando Alonso sa 217 bodova, dok je na trećem mjestu Finac Kimi Raikkonen sa 183 boda. U poretku konstruktora vodi RedBull - Renault (513) ispred Mercedesa (334) i Ferrarija (323). Iduća utrka je Velika Nagrada SAD u Austinu 17. studenog, a sezona završava 24. studenog Velikom Nagradom Brazila u Sao Paulu.

CAGLIARI - Tenisačice Italije pobjednice su Fed kupa nakon što su u finalnom susretu u Cagliariju pobijedile Rusiju 4-0. Nakon što je Italija prvog dana povela 2-0, odlučujući treći bod osvojila je Sara Errani pobijedivši Alisu Klejbanovu 6-1, 6-1. Trijumf talijanske ekipe potvrdile su Karin Knapp i Flavia Pennetta pobijedivši u paru Margaritu Gasparian i Irinu Kromačevu 4-6, 6-2, 10-4. Ovo je četvrta titula talijanskim tenisačicama koje su u Fed kupu slavile 2006., 2009. i 2010. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙