FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački veleposlanik Annen u Rijeci

RIJEKA, 14. listopada 2013. (Hina) - Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina i riječki gradonačelnik Veljko Obersnel zajedno su u nastupni posjet primili njemačkog veleposlanika u Hrvatskoj Hansa Petera Annena.

Gradonačelnik Obersnel istaknuo je tom prigodom odlične odnose Hrvatske i Njemačke te prijateljske odnose Rijeke s njemačkim gradovima Neussom, Karlsruheom i Rostockom.

Okosnice razvoja Rijeke i regije su riječka luka i riječko Sveučilište, rekao je Obersnel, ističući mogućnost korištenja riječke luke za južni dio Njemačke.

Župan Komadina izrazio je nadu da će investitori iz Njemačke pronaći interes u Hrvatskoj te posebno na području te županije. Pozvao je veleposlanika Annena na Invest forum u Opatiji 30. listopada, dodajući da će mu dati katalog projekata u županiji koji su spremni za investiranje.

Veleposlanik Annen najavio je da će njemačko veleposlanstvo i vlada u sljedećem razdoblju uspostaviti snažniji dijalog s njemačkim gospodarstvenicima i investitorima nastojeći ih zainteresirati za Hrvatsku.

Govoreći o važnosti turizma u odnosima dviju zemalja, istaknuo je da je prošle godine u Hrvatskoj boravilo 1,8 milijuna njemačkih gostiju, a ove godine čak dva milijuna.

Istaknuo je da je riječka luka područje interesa Njemačke te riječko Sveučilište, koje je, kako je rekao, izvrsna obrazovna baza. Veleposlanik Hans Peter Annen posjetio je danas i riječku luku i njezinu upravu te Sveučilište u Rijeci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙