FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lista za Rijeku pozdravlja donošenje strategije razvoja Rijeke

RIJEKA, 17. rujna 2013. (Hina) - Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić izjavio je danas kako je dobro što se donosi Strategija razvoja Rijeke, ali da su manjakvosti tog dokumenta nejasna vizija razvoja te izvora financiranja projekata.

Švorinić je na konferenciji za novinare rekao da Rijeka ovime prvi put od osnutka grada dobija strategiju.

"Problem vizije razvoja je u njezinoj nedorečenosti jer bi ta vizija trebala sadržavati ono na čemu će se grad razvijati i od čega će građani živjeti, a ne da se samo navodi da je vizija stvoriti grad ugodan za život", istaknuo je Švorinić.

Ustvrdio je da je pogrešno definiran strateški cilj u vidu globalnog pozicioniranja Rijeke razvojem riječkog prometnog pravca. Umjesto strateškog cilja to bi trebao biti prioritet djelovanja jer strateški cilj ne može biti izgradnja infrastrukture sama za sebe nego ono što će se dobiti njenom izgradnjom, naveo je.

Problematično je i definiranje izvora financija jer po prijedlogu strategije samo jedan posto novca daje grad, noistelj strategije, a ostali novac se predviđa namiriti iz državnih sredstava ili iz EU fondova, kazao je predsjednik Liste za Rijeku.

Ocijenio je da ova strategija nije usklađena sa županijskim prostornim planom jer on predviđa razvoj riječke luke širenjem na sjever Krka, a riječka strategija se oslanja na razvoj luke i prateće infrastruture u okvirima Rijeke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙