FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PGS: stretegija razvoja Rijeke ne nudi rješenja

RIJEKA , 2. listopada 2013. (Hina) - Predsjednik riječkog ogranka Primorsko-goranskog saveza (PGS) Nikola Ivaniš rekao je danas kako se ta stranka protivi strategiji razvoja Rijeke do 2020. godine jer smatra da taj strateški dokument ne nudi odgovor od čega će Riječani u budućnosti dominantno živjeti.

"U strategiji se ne navodi što ne želimo razvijati, a što hoćemo", rekao je Ivaniš na konferenciji za novinare. Prigovorio je i da strategijom nisu navedeni ciljevi koji bi upućivali na to hoće li Rijeka biti industrijski ili hotelijersko-trgovačko-ugostiteljski grad, ili pak izrazito sveučilišni grad.

Ivaniš je ocijenio i kako je pogrešno razvojnu strategiju donositi na razdoblje od sedam godina, dodajući da bi se takav dokument trebalo donosti za sljedećih 20 do 25 godina.

Bojan Kurelić, predsjednik riječkog ogranka Akcije mladih, PGS-ova koalicijskog partnera u riječkome Gradskom vijeću, napomenuo je da mnogi veći riječki projekti, unatoč obećanjima, nisu ostvareni. To se, dodao je, ponajprije odnosi na Muzej moderne i suvremene umjetnosti, uređenje Hartere, novog autobusnog kolodvora ili gradske knjižnice.

"S pravom se možemo pitati što će se od planiranoga u strategiji ostvariti ako se dosad ovako postupalo s tim projektima", istaknuo je.

Strategiju razvoja Rijeke do 2020. godine prihvatilo je Gradsko vijeće, a PGS je, uz HDZ, bio protiv.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙