FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 12. listopada 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

BEČ - Hrvatski stolnoteniski reprezentativac Ruiwu Tan sa svojim partnerom, poljskim reprezentativcem Zengom Yi Wangom plasirao se u finale muških parova na Europskom prvenstvu u Beču. Tan i Wang su u subotu ostvarili dvije pobjede, prvo su u četvrtfinalu nadigrali srpski par Marka Jevtovića i Zolta Petea sa 4-1 (5-11, 11-6, 11-2, 11-6, 11-5), a potom su u polufinalu svladali Portugalce Tiaga Apoloniju i Joaoa Monteira sa 4-2 (11-9, 11-9, 7-11, 8-11, 13-11, 11-6). U finalu će u nedjelju od 18 sati Tan i Wang igrati protiv Austrijanaca Roberta Gardosa i Daniela Habesohna. Europski prvaci u paru iz 2011., naš Andrej Gaćina i Portugalac Marcos Freitas izgubili su u četvrtfinalu, bolji su bili Gardos i Habesohn sa 4-1 (11-9, 7-11, 11-8, 11-6, 12-10). U pojedinačnoj konkurenciji Tan je zaustavljen u 3. kolu, njega je svladao bivši trostruki europski prvak (1998, 2003, 2005), Bjelorus Vladimir Samsonov sa 4-0 (11-4, 11-6, 11-8, 11-9).

ST PETERBURG - U susretu trećeg kola A skupine rukometne Lige prvaka Croatia osiguranje Zagreb je na gostovanju pobijedio St Peterburg 35-24 (15-16) i probio se na drugo mjesto u skupini. Hrvatski prvak je izgubio prvo poluvrijeme (15-16), no u drugom dijelu je u potpunosti nadigrao domaćine. Bilo je to možda i najboljih 30 minuta Zagreba ove sezone u Ligi prvaka. Hrvatski sastav je u drugom dijelu zabio 20 golova, a primio svega osam, za uvjerljivih plus 11 na koncu utakmice. Nakon tri kola na ljestvici vodi Veszprem sa šest bodova, dok je CO Zagreb na drugoj poziciji sa četiri boda. U idućem kolu Zagreb će 20. listopada ugostiti Veszprem.

KOPRIVNICA - Rukometašice Podravke Vegete u susretu su 2. kola skupine D Lige prvakinja na svom terenu u Koprivnici uvjerljivo nadigrale španjolsku ekipu Bera Bera iz San Sebastiana sa 29-18 (14-7). U sljedećem kolu za tjedan dana Podravka Vegeta gostuje u Skoplju kod Vardara. Na ljestvici su nakon dva kola na vrhu Larvik i Vardar sa po tri boda, Podravka je treća s dva, dok je Bera Bera bez bodova.

ZADAR - U susretu 3. kola regionalne košarkaše ABA lige Cedevita je kao gost svladala Zadar sa 73-66 (20-14, 15-15, 21-21, 17-16). Do treće pobjede u isto toliko nastupa Cedevitu su predvodili Nolan Smith i Miro Bilan sa po 16 koševa, dok je Ive Ivanov ubacio 16 za Zadar koji sada ima jednu pobjedu i dva poraza.

ZAGREB - Standardni veznjak hrvatske nogometne reprezentacije i kapetan španjolskog prvoligaša Seville Ivan Rakitić propustit će kvalifikacijski dvoboj za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Škotske u Glasgowu u utorak (21 sat) zbog ozljede zadobivene u susretu protiv Belgije u petak. Kako Hrvatska više nema izgleda osvojiti prvo mjesto u skupini A koje izravno vodi na SP u Brazil, a ima osigurane dodatne kvalifikacije, izbornik Igor Štimac prepustio je mladoj reprezentaciji Matea Kovačića, Šimu Vrsaljka i Igora Bubnjića za kvalifikacijski susret za odlazak na Europsko prvenstvo 2015. protiv Švicarske u Luganu koji će se igrati u ponedjeljak. Za ogled sa Škotima stoga su naknadno vezni igrač zagrebačkog Dinama Arijan Ademi, te branič splitskog Hajduka Mario Maloča.

SPLIT - Talijanski nogometni prvoligaš Udinese pobijedio je Split 2-1 u prijateljskom susretu igranom pred 1.000 gledatelja na Parku mladeži. Golove za Udinese postigli su Bruno Miguel Fernandes u 26. minuti, te Nicolas Lopez deset minuta kasnije, dok je pogodak za domaćine zabio Henri Belle u 64. minuti iz jedanaesterca. Bivši vratar zagrebačkog Dinama Ivan Kelava, koji od ove sezone brani za Udinese, utakmicu je pratio s klupe za pričuve. Za goste nisu nastupili niti Frano Mlinar, te Igor Bubnjić. Mlinar je član hrvatske U-21 reprezentacije, dok je Bubnjić seniorski reprezentativac.

ZAGREB - Tri jedanaesterca, deset žutih i jedan crveni karton, te nevjerojatan preokret uz šest postignutih golova obilježili su utakmicu između Kolumbije i Čilea (3-3) nakon koje je Kolumbija osigurala plasman na svjetsko nogometno prvenstvo koje će se iduće godine održati u Brazilu. Kolumbiji je za peti plasman na svjetsko prvenstvo u njezinoj povijesti, te prvi u posljednjih 16 godina, trebao bod iz susreta protiv Čilea. No, gosti su nakon 29 minuta vodili 3-0 golovima Artura Vidala (19-11m) i Alexisa Sancheza (22, 29). Na stadionu Metropolitano Roberto Melendez u Barranquilli sve je bilo spremno za veliko slavlje, međutim nakon pola sata igre nastao je muk. Igra Kolumbije se raspala i bilo je samo pitanje s koliko će razlike Čile slaviti. Međutim, u 66. minuti Kolumbija je dobila neočekivani poklon. Carlos Carmona je dobio crveni karton i utakmica se okrenula. Kolumbija je u razmaku od 69. do 84. minute zabila tri gola i izvadila vizu za World Cup. Strijelci za neviđeno slavlje u Barranquilli, ali i ostatku zemlje bili su Teofilo Gutiérrez (69) i Radamel Falcao (75-11, 84-11m). Argentina je prvo mjesto u skupini potvrdila laganom pobjedom protiv Perua 3-1, Ekvador je dobio Urugvaj 1-0, dok su Venezuela i Paragvaj odigrali 1-1.

Kolo prije kraja južnoameričkih kvalifikacija Argentina (32) i Kolumbija (27) su osigurale SP. Ekvador je treći sa 25 bodova koliko ima i Čile na četvrtoj poziciji, posljednjoj koja vodi direktno u Brazil. Urugvaj drži petu poziciju koja vodi dodatne kvalifikacije sa 22 boda. U zadnjem kolu Čile i Ekvador igraju međusobno i neodlučeni ishod vodi obje ekipe na SP, dok bi Urugvaj u tom slučaju razigravao za SP protiv Jordana.

TALLINN - Ukrajinac Bohdan Bondarenko i Čehinja Zuzana Hejnova proglašeni su najboljim europskim atletičarima u 2013. godini u izboru Europskog atletskog saveza (EAA). Ukrajinski visaš Bondarenko nagradu je zaslužio u godini u kojoj je preskočio 2,41 metara, što je rezultat kojega nitko u svijetu nije ostvario u posljednjih 19 godina, a na Svjetskom je prvenstvu u Moskvi osvojio zlatnu medalju. Drugo mjesto u ovom izboru zauzeo je britanski dugoprugaš Mo Farah, svjetski prvak na 5.000 i 10.000 metara, a treće Poljak Pawel Fajdek, svjetski prvak u bacanju kladiva. Hejnova je pobijedila u svih 13 svojih utrka na 400 metara s preponama u ovoj godini, uključujući i finale SP u Moskvi, te sedam mitinga u "Dijamantnoj ligi". Drugo mjesto zauzela je legendarna ruska motkašica Jelena Isinbajeva, koja je veliku karijeru zaključila naslovom svjetske prvakinje u Moskvi, a treće Talijanka Valeria Straneo, osvajačica srebrne medalje u maratonu na SP.

Najbolja hrvatska atletičarka, bacačica diska Sandra Perković, usprkos tomu što je na SP u Moskvi osvojila zlatnu medalju, te sada drži naslove olimpijske pobjednice, te svjetske i europske prvakinje, a ktomu je pobijedila i na svih sedam natjecanja u "Dijamantnoj ligi" ove godine, nije dobila dovoljan broj glasova niti za plasman među tri najbolje.

U izboru je sudjelovalo više od 16,000 ljubitelja atletike koji su glasovali putem interneta na stranici www.facebook.com/EuropeanAthletics, 163 članova Međunarodnog udruženja sportskih novinara (AIPS) iz 54 zemlje, te predstavnici svih članica EAA-a.

MOSKVA - Mlada litavska plivačica Ruta Meilutyte (16) postavila je na Svjetskom kupu u malim bazenima u Moskvi svjetski rekord na 100 metara prsno s rezultatom 1:02.36. Meilutyte je popravila dosadašnji rekord Amerikanke Rebecce Soni iz 2009. godine za 34 stotinke sekunde. Meilutyte je sada vlasnica tri svjetska rekorda - na 50 i 100 prsno u velikim bazenima, te na 100 prsno u 25-metarskim bazenima. Mlada Litavka je na OI u Londonu osvojila zlato na 100 prsno, a u istoj disciplini je ove godine osvojila i svjetski naslov u Barceloni.

ŠANGAJ - U finalu velikog ATP turnira tenisača u Šangaju igrat će Srbin Novak Đoković i Argentinacv Juan Martin Del Potro. Đoković je polufinalu svladao Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu sa 6-2, 7-5, dok je Del Potro nadigrao prvog igrača svijeta, Španjolca Rafaela Nadala sa 6-2, 6-4.

LINZ - U finalu WTA turnira tenisačica u Linzu igrat će Srpkinja Ana Ivanović i Njemica Angelique Kerber. Ivanović je u polufinalu svladala Švicarku Stefanie Voegele sa 6-4, 6-4, dok je Kerber bila uvjerljiva protiv Španjolke Carle Suarez sa 6-2, 6-0.

SEOUL - Nogometna reprezentacija Brazila pobijedila je Južnu Koreju 2-0 u prijateljskom susretu igranom u Seoulu pred 65.000 gledatelja. Golove za domaćine idućeg svjetskog prvenstva postigli su Neymar (44) i Oscar (49).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙