FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: dodjela gradskih stanova u najam

OSIJEK, 7. listopada 2013.(Hina) - Ugovore o najmu gradskih stanova i ključeve danas je trima osječkim obiteljima uručio gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić.

Stanovi se dodjeljuju prema važećoj listi kandidata za davanje gradskih stanova u najam, kazao je Vrkić i dodao kako će gradska uprava nastojati da se iduće godine završi 30 gradskih stanova u Umaškoj ulici.

Budući da oko 200 gradskih stanova trenutačno nije primjereni za stanovanje, Vrkić je kazao kako će se provjeriti koji se objekti mogu obnoviti kako bi ih se, s obzirom na tešku socijalnu situaciju u gradu, osposobilo za dodjelu korisnicima s liste.

Pročelnik Upravnog odjela za urbanizam i graditeljstvo Srećko Kukić pojasnio je kako grad posjeduje oko 700 nekretnina, od kojih oko 200 nije primjereno za život, jer je riječ o ruševnim stanovima, ili objektima bez električnih i vodovodnih instalacija.

Izvijestio je kako je prošle godine pokrenuta izgradnja stanova za socijalno osjetljive skupine građana u Umaškoj ulici, gdje će ukupno biti izgrađena 63 stana, a gradska uprava nastojat će da se iduće godine dovrši i stavi u funkciju prvih 30 stanova.

Rekao je i kako će se s nadležnim državnim institucijama razgovarati o mogućnosti da grad za te potrebe dobije na korištenje stanove u državnom vlasništvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙