FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vrkić: gradska uprava podupire izgradnju džamije u Osijeku

OSIJEK, 12. rujna 2013.(Hina) - Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić izjavio je danas kako gradska uprava podupire izgradnju džamije u Osijeku jer smatra da će to "za jednu novu vrijednost" obogatiti život u gradu te da će gradske službe učiniti sve kako bi se skratili rokovi za njezinu izgradnju.

Nakon sastanka s muftijom Islamske zajednice u Hrvatskoj Azizom Hasanovićem, Vrkić je rekao da će izgradnja džamije pokazati koliko se grad otvara i prema svojim sugrađanima i prema svijetu.

Dodao je da nova gradska vlast nema nikakve komplekse ni ograde prema tom projektu te kako očekuje da bi izgradnja džamije, ako sve pripreme pravodobno završe, mogla početi u proljeće iduće godine.

Muftija Hasanović izrazio je zadovoljstvo što su, nakon višegodišnjih pokušaja izgradnje džamije na tom području, dobili "čvrsta jamstva da će se zajedničkim snagama doći do objekta koji će zadovoljiti vjerske potrebe islamske zajednice u Osijeku".

"Raduje da je Osijek otvoren i multikulturalan grad i da će izgradnja džamije poslati takvu multikulturalnu i multireligijsku sliku grada i šire okolice", poručio je.

Ocijenio je da je Hrvatska "model rješenja muslimanskog pitanja koji mogu prekopirati sve zemlje Europske unije", ali može poslužiti i kao model rješenja položaja kršćanskih manjina u islamskim zemljama.

Muftija Hasanović također je rekao kako u Osijeku živi oko 3100 pripadnika islamske zajednice, a džamija bi pokrivala šire osječko područje na kojemu živi oko 5000 islamskih vjernika.

Dodao je kako sada počinje faza raspisivanja javnog natječaja za najbolje idejno rješenje, a financijska sredstva nastojat će se osigurati različitim donacijama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙