FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Češki "Metrostav" zainteresiran za ulaganja na osječkom području

OSIJEK, 18. rujna 2013.(Hina) - Češka građevinska tvrtka "Metrostav", sa svojim partnerima, zainteresirana je za ulaganja na osječkome području, u infrastrukturne projekta i poslovne zone, zaključeno je na današnjem sastanku predstavnike ove tvrtke i osječke gradske uprave.

Osječki dogradonačelnik Denis Ambruš izjavio je nakon sastanka kako se razgovaralo o mogućnostima ulaganja u projekte vodopskrbne i prometne infrastrukture, posebice onima iz željezničkoga prometa, ali i ostalim područjima niskogradnje.

Direktor "Metrostava" Jan Cuc rekao je kako ih zanimaju infrastrukurni projekti u Osijeku, koji su već započeti ili su pred realizacijom, poput projekta obnove vodopskrbnoga sustava ili izgradnje poslovnih zona, a spremni su razgovarati i o drugim mogućim investicijama u području, pri čemu, uz vlastitu tehnologiju i projektantske kuće, računaju i na angažman hrvatskih poduzeća.

Dodao je kako je "Metrostav" najveća češka građevinska tvrtka, s godišnjim prihodom od oko milijardu eura, a zainteresirani su, ne samo za projekte koji će se financirati iz europskih fondova, već i za one koje bi mogle financirati češke banke.

Predsjednik osječkoga Gradskog vijeća Anto Đapić izvijestio je kako će se tvrtka "Metrostav" javiti na natječaj za realizaciju projekta izgradnje komunalnih vodnih građevina u Osijeku, vrijednog ukupnog 72 milijuna eura. Dodao je da će se nastaviti razgovori o pojedinostima moguće suradnje s češkim tvrtkama, budući da su pokazali zanimanje za moguća ulaganja u riječnu luku i projekt proširenja gradske tramvajske mreže.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙