FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD nikada neće prestati progoniti ekstremiste

NUSA DUA, 6. listopada 2013. (Hina/AFP) - SAD nikada neće prestati progoniti počinitelje terorističkih akcija, izjavio je u nedjelju državni tajnik John Kerry nakon napada američkih specijalnih snaga na dvojicu islamističkih vođa u Libiji i Somaliji.

"SAD nikada neće prekinuti napore kako bi odgovorni za terorističke akcije odgovarali za počinjeno", kazao je on novinarima u na rubu pripremnih sastanaka za summit foruma Azijsko-pacifičke gospodarske suradnje (APEC) koji počinje u ponedjeljak na indonezijskom otoku Baliju.

Napadi u Somaliji i Libiji pokazuju da "ti pripadnici Al Kaide i drugih terorističkih organizacija, makar bježali, nikada neće uspjeti pobjeći", dodao je Kerry.

"Nastavit ćemo pokušavati privesti ih pred lice pravde na odgovarajući način s krajnjim ciljem da takva djelovanja prestanu", kazao je on.

Specijalne američke snage izvele su dva smjela napada na dvojicu islamističkih vođa osumnjičenih za terorističko djelovanje, jedan u Libiji gdje su zarobile jednog od mogućih vođa Al Kaide, i drugog u Somaliji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙