FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: regionalni projekt jačanja pripravnosti za borbu protiv onečišćenja mora

RIJEKA , 2. listopada 2013. (Hina) - Sastanak Upravljačkog odbora projekta HAZADR „Jačanje operativne spremnosti za borbu protiv onečišćenja mora uljima, opasnim i štetnim tvarima na Jadranu“, vrijednog više od tri milijuna eura, počeo je danas u Rijeci.

Riječ je o projektu sufinanciranom novcem iz IPA programa jadranske prekogranične suradnje u kojemu Primorsko-goranska županija sudjeluje s partnerima iz Italije, Slovenije, Crne Gore i Albanije.

Projektom se želi unaprijediti stručnost i spremnost u regijama i županijama kad je riječ o intervencijama na moru u slučaju onečišćenja većih razmjera.

Kako je najavljeno, u sklopu projekta u Rijeci će biti osnovan Edukacijsko-istraživački centar za borbu protiv onečišćenja mora uljima te opasnim i štetnim tvarima na Jadranu.

Zamjenik župana Marko Boras Mandić rekao je na početku dvodnevnog sastanka da je vrijednost projekta veća od tri milijuna eura, a troškovi aktivnosti Primorsko-goranske županije u 30 mjeseci, koliko će se projekt provoditi, bit će 346.600 eura, od kojih će se 85 posto osigurati iz IPA fonda, a 15 posto financirat će županija.

Predstavnik talijanske regije Puglije Marco Meggiolaro istaknuo je kako je važno povezati regije i partnere kako bi se osigurala zajednička i pravodobna mobilizacija u slučaju pomorskih nesreća na Jadranu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙