FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenski SDP: gradom u ovih sto dana vlada samo argument sile

ŠIBENIK, 30. rujna 2013. (Hina) - Šibensko vodstvo SDP-a ocijenilo je danas da u sto dana vlasti HDZ-ovog gradonačelnika Šibenika Željka Burića i njegovih zamjenika Danijela Milete i Nikice Penđera nije "zavladala sila argumenta, već argument sile".

Na konferenciji za medije saborski zastupnik SDP-a i predsjednik šibenske organizacije stranke Franko Vidović i predsjednik kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Joško Šupe nisu novoj HDZ-ovoj gradskoj vlasti dali prolaznu ocjenu. Kazali su kako je jedino što ocjenjuju pozitivnim činjenica da je Burić sa svojim zamjenicima nastavio projekte koje mu je u naslijeđe ostavila bivša vlast na čelu s gradonačelnikom Antom Županovićem.

Inače, Vidović je u prošlom mandatu gradske vlasti bio Županovićev zamjenik.

Za razliku od onoga što su govorili tijekom kampanje, kazao je Vidović, novim gradskim čelnicima plaža Banj više nije kontaminirana opasnim otpadom, a na tvrđavi sv. Mihovila, gdje su zbog projekta izgradnje ljetne pozornice probijeni stoljetni bedemi, više se nije dogodio kulturocid.

Vidović je novom šibenskom gradonačelniku zamjerio i što još uvijek nisu završeni radovi na uređenju višenamjenskog objekta na gradskoj plaži Banj.

Gradonačelnik Željko Burić je kašnjenje radova na Banju najavio već u prvim danima svog mandata kada je obrazložio kako je u razgovoru s izvođačem radova zaključeno da je postojeće rokove nemoguće stići. "Da smo mi ostali na vlasti, plaža bi bila gotova do 1. srpnja ove godine", ustvrdio je Vidović.

Joško Šupe kritizirao je odluku o povećanju komunalne naknade koju je nedavno prihvatilo šibensko Gradsko vijeće.

Iako je istaknuto da Šibenik i dalje ima najnižu naknadu u Hrvatskoj, ipak je njezino povećanje u neskladu s predizbornim obećanjem HDZ-ova gradonačelnika koji je u kampanji govorio kako će naknadu smanjiti, kazao je Šupe.

Najviše kritika SDP-ovci su uputili projektu POS-a u Šibeniku jer je nova gradska vlast promijenila lokaciju na kojoj će se graditi stanovi po modelu poticajne stanogradnje.

Umjesto parcele u gradskom vlasništvu pored OŠ Meterize, nova gradska vlast za izgradnju POS-a odabrala je privatni teren na zapadnom dijelu grada.

Budući da će se POS graditi prema spomenutom modelu, te da će izgradnju obavljati tvrtke Aldi i Elanija koje su i vlasnice terena, vodstvo šibenskog SDP-a drži kako to nije projekt poticajne stanogradnje, već privatnih interesa.

S obzirom na to da će Grad izvlastiti teren za prilazni put na privatnoj parceli, Vidović je upitao koliko će to stajati građane, te tko će financirati sustav odvodnje koji se na tom području mora izgraditi za novi POS.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙