FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 24. rujna 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati

ZAGREB - Premijer Zoran Milanović danas će pred Hrvatskim saborom podnijeti godišnje izvješće Vlade RH, koje je novina u odnosima Sabora i Vlade. Premijer bi zastupnike u sat vremena trebao usmeno izvijestiti o uočenim pojavama, problemima i stanju u društvu te o aktivnostima Vlade. O izvješću će na saborskoj sjednici raspravljati samo klubovi zastupnika, svaki po 20 minuta, a replike na premijerov govor nisu dopuštene. Nakon zaključenja rasprave premijer Milanović ima pravo i na završno 20-minutno izlaganje.

ZAGREB - "Nagrade Vicko Andrić" za izvanredna postignuća u području zaštite kulturne baštine u Hrvatskoj bit će dodijeljene danas u Muzeju za umjetnost i obrt. Dobitnik nagrade za životno djelo je Miljenko Domijan, godišnja nagrada pripala je Odsjeku konzervacije-restauracije Umjetničke akademije u Splitu, a nagradu za doprinos lokalnoj zajednici dobila je pročelnica Konzervatorskog odjela u Vukovaru Zdenka Predrijevac. Nagrada se dodjeljuje za postignuća u konzervatorsko-restauratorskim radovima na očuvanju kulturne baštine, istraživanju i dokumentranju kulturnih dobara, razvoju struke i unapređenju sustava zaštite kulturne baštine te očuvanju i obogaćenju ukupnoga fundusa kulturne baštine Hrvatske.

ZAGREB - Na konferenciji za novinare u Galeriji Klovićevi dvori bit će predstavljena izložba "Alegorija i arkadija - antički motivi u umjetnosti hrvatske moderne", koja se otvora 26. rujna. Autorice izložbe su Petra Vugrinec, Irena Kraševac i Darija Alujević. Na izložbi će, uz ostalo, biti izložena "Kirka" Bele Čikoša Sesije koja je za ovu prigodu stigla iz mađarskoga veleposlanstva u Londonu, "Toaleta Atenjanke" i "Andromeda" Vlahe Bukovca te "Bakanala" Celestina Medovića. Uz slike bit će izložene i skulpture najznačajnijih hrvatskih kipara toga razdoblja (Frangeša Mihanovića, Valdeca i Meštrovića) te izbor filmova s temama iz antičke prošlosti.

DUBROVNIK - "Roof of rock" - vapnenac kao zajednički nazivnik prirodne i kulturne baštine duž krške obale četiriju zemalja Jadranskog mora, naziv je projekta koji se provodi kroz IPA program jadranske prekogranične suradnje, vrijedan milijun i 70 tisuća kuna. Nositelj projekta je Geološki zavod Slovenije, a uključeno je još devet partnera iz Italije, Slovenije, Hrvatske i BiH. U središtu projekta su bunje i suhozidi, a nakana je promicati odgovarajući odabir i održivo iskorištavanje građevinskog kamena duž obale Jadranskoga mora.

ZAGREB - U sklopu Festivala svjetskog kazališta sinoć je u ZKM-u publiku osvojila kazališna skupina Forced Entertainment crnohumornom predstavom "Nadolazeća oluja", kojom su ovi Britanci, u režiji Tima Etchellsa, prikazali dosege suvremenog eksperimentalnog teatra. Avangardna britanska skupina, prikazujući različite životne situacije, dala je ogledni primjer kršenja kazališnih konvencija. Njihovih šest improviziranih priča, punih eksperimentiranja i neočekivanih teatarskih postupaka, povremeno je izazivalo i smijeh i šok u publici. Najavljena kao "uvjerljiva i nestabilna", "Nadolazeća oluja", kroz šest nevjerojatnih priča, progovorila je o trivijalnosti svakodnevice, poput rublja i padanja snijega, promašenim ljubavima, osobnim anegdotama, izmišljenim filmovima i ispraznim razgovorima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙