FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za petak, 27. rujna

ZAGREB, 27. rujna 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za petak, 27. rujna, koje ćemo popratiti fotografijama.

ZAGREB - Nastavak 9. sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Povjerenik Europske komisije za zaštitu potrošača Neven Mimica boravit će u prvom službenom posjetu Hrvatskoj tijekom kojeg će se sastati s potpredsjednikom vlade i ministrom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Brankom Grčićem, ministrom zdravlja Rajkom Ostojićem, kao i s ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom. Teme tih sastanaka bit će, među ostalim, potrošačka politika općenito, mjere vezane uz medicinske aparate, sigurnost proizvoda i nadzor tržišta. Popodne će sudjelovati u javnoj raspravi o temi "Potrošačka politika – što ima u tome za građane?" (s početkom u 15 sati, Predstavništvo Europske komisije, Ban centar, Cesarčeva ulica 4).

SPLIT - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović u prijepodnevnim će satima obići gradilište OŠ Pujanki i Obrtnu tehničku školu Split. Izjave za medije ministar će dati u 10,30 sati u Obrtnoj tehničkoj školi.

ZAGREB - "Kako pripremiti tvrtku za poslovanje u 2014." tema je tradicionalne konferencije "Dan velikih planova", koju organizira časopis Lider. O politici Vlade u 2014. godini govorit će potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Branko Grčić, a u uvodnom će dijelu biti riječi i o globalnim te regionalnim gospodarskim trendovima, državnoj imovini kao sredstvu razvoja te o bankarstvu u 2014. godini. U okviru konferencije bit će održana i dva okrugla stola - "Prilike za rast" te "Gdje smo i kuda idemo?", na kojem će čelnici nekoliko tvrtki iznijeti svoja očekivanja za 2014. godinu (9 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatskog liječničkog sindikata povodom štrajka liječnika i medicinskih sestara (10 sati, Hrvatski liječnički dom, Šubićeva 9).

ZAGREB - Koalicija udruga u zdravstvu (KUZ) održat će konferenciju za medije povodom štrajka Hrvatskog liječničkog sindikata i Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i medicinskih tehničara. U ime više od 200 udruga – članica predstavnici Koalicije izrazit će nezadovoljstvo zbog nepotrebnog produžavanja štrajka i nespremnosti za korektno pregovaranje i pronalaženje kompromisnih rješenja u kolektivnom ugovoru, pri čemu je zanemareno medicinsko osoblje u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Podsjetit će i sve odgovorne za zdravstveni sustav na odgovornost prema građanima "zbog prijetnji i ucjena koje su se pojavile u nastupima sindikata u medijima, te zbog neizvjesnosti koliko će štrajk trajati i zbog velike zabrinutosti na kakvu zdravstvenu skrb možemo računati u tom razdoblju" (10 sati, Hrvatski centar za palijativna skrb, Trpimirova 11).

ZAGREB - Goethe Institut obilježit će 40. obljetnicu djelovanja u Hrvatskoj izložbom "Goethe-svijet: o povijesti instituta" (14 sati, Goethe-Institu Kroatien, ulica grada Vukovara 64).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙