FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministrica Opačić u Bistrincima otvorila poludnevni boravak za djecu

BISTRINCI, 24. rujna 2013. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić danas je u Bistrincima, prigradskom naselju Belišća otvorila dislocirani poludnevni boravak osječkog Doma za djecu i mlađe punoljetne osobe Klasje.

U tom novom objektu, preuređenom iz bivšeg vatrogasnog doma u čije je opremanje Ministarstvo uložilo 97 tisuća kuna, u prvo će vrijeme tijekom dana boraviti osmero romske djece iz Bistrinaca. Njima i svoj ostaloj djeci koja će tamo boraviti pomoći će se u savladavanju školskog gradiva, kao i usvajanju pozitivnog ponašanja, higijenskih i ostalih navika.

Ministrica Opačić je izrazila zadovoljstvo što se ovakvim poludnevnim boravcima pomaže djeci koja nemaju dovoljno roditeljske skrbi, a opet se ne izdvajaju iz obitelji.

Kao jedan od osnovnih ciljeva vezanih uz buduću transformaciju domova navela je prevenciju i smanjenje broja djece u stalnom smještaju. Stoga se, istaknula je, i ide s planom deinstitucionalizacije i transformacije domova socijalne skrbi i drugih ustanova koje obavljaju djelatnost socijalne skrbi.

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić zahvalio je Ministarstvu na pomoći, te istaknuo kako županija godišnje izdvaja 30 milijuna kuna za socijalne programe koji podrazumijevaju i ovakve projekte. "Podupiremo svaku ideju koja je na putu da se pomogne djeci kako bi se što bolje uklopila i u školsko obrazovanje i socijalizaciju s ostalom djecom", rekao je.

Potporu otvaranju dislociranog poludnevnog boravka za djecu u Bistrincima dao je i belišćanski gradonačelnik Dinko Burić, istaknuvši kako će Belišće snositi troškove toga boravka.

Dom za djecu i mlade punoljetne osobe Klasje iz Osijeka ima dislocirane poludnevne boravke u Čepinskim Martincima, Belom Manastiru i danas otvorenom u Bistrincima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙