FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Thompsonovim koncertom do novca za šibenski Katolički đački dom

ŠIBENIK, 5. rujna 2013. (Hina) - Popularni hrvatski pjevač Marko Perković Thompson će 20. rujna u 20 sati održati humanitarni koncert za izgradnju Katoličkog đačkog doma u Šibeniku, na prostoru Katoličkog školskog centra (bivša vojarna Bribirskih knezova).

Koncert u organizaciji Hrvatskog katoličkog društva prosvjetnih djelatnika "Biskup Srećko Badurina" danas je najavljen kao vrhunac akcije prikupljanja sredstava za izgradnju Katoličkog đačkog doma (KADOM) koju zajednički provode Šibenska biskupija i spomenuto katoličko društvo.

Projekt, koji podupiru Grad Šibenik te Šibensko-kninska županija, predstavljen je na konferenciji za novinare u Šibeniku, a predviđa da Katolički đački dom primi 70 srednjoškolaca i tako poboljša uvjete obrazovanja mladih sa šibenskog područja.

Dožupan Zoran Smolić rekao je kako je Šibensko-kninska županija jedina u Hrvatskoj koja nema đački dom, te zahvalio Thompsonu jer se u cijelosti odrekao honorara za ovaj nastup. Novi Katolički đački dom zvat će se KADOM, jer inicijatori projekta žele da se 70-ak budućih korisnika u njemu osjećaju "ka doma".

Zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer izrazio je punu potopru grada tom projektu, istaknuvši kako se jedino takvim investicijama djeci može osigurati budućnost.

Don Roko Glasnović, predstavnik Šibenske biskupije, pozvao je sve ljude dobre volje da se uključe svojim donacijama, bilo kupnjom ulaznica ili uplatom na broj žiro računa Hrvatskog katoličkog društva.

"Želja nam je da djeca Zagore Šibensko-kninske županije i Grada Šibenika imaju mjesto gdje se mogu smjestiti, a ne svakodnevno putovati", poručio je don Glasnović.

Prodaja karata za Thompsonov koncert kreće već danas, a karte se po cijeni od 50 kuna mogu nabaviti u Šibeniku (ceffe bar Valerija i Domino), Vodicama (caffe bar Angels), Murteru (caffe bar Leopold), Drnišu (Gradska Kavana), Kninu (caffe bar Black&White), župnim uredima te na ulazu na dan koncerta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙