FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Priopreme za izgradnju novog doma za stare u Voloskom

RIJEKA, 30. kolovoza 2013. (Hina) - Okvirni sporazum za projektiranje i nadzor izgradnje novog Doma za starije i nemoćne osobe - gerontološkog centra Volosko te prvi ugovor o izradi idejnog projekta i ishođenja lokacijske dozvole, potpisani su danas u Voloskom.

Dokumente su potpisali ravnatelj Doma za starije i nemoćne osobe Volosko Marijan Haupert i Zlatko Tomčić, direktor tvrtke Capital-Ing, koja je na čelu zajednice ponuditelja odabrane u postupku javne nabave.

Vrijednost okvirnog sporazuma je 4,6 milijuna kuna a vrijednost prvog ugovora 1,4 milijuna kuna. Potpisivanjem se jamči ishodovanje sve potrebne dokumentacije i dozvole za izgradnju novog doma u sljedeće dvije godine, nakon čega se planira prijaviti projekt za financiranje iz europskih fondova.

Dom u Voloskom sada čine dvije zgrade, u kojima su smještena 143 korisnika, unatoč tome što je kapacitet samo 90 osoba. Na listi čekanja je 300 osoba, kazao je ravnatelj Haupert. Novi dom imat će 320 kreveta.

Zemljište za novi dom, u neposrednoj blizini postojećih objekata osigurali su grad Opatija, darujući zemljište u svom vlasništvu površine 1035 četvornih metara te Primorsko-goranska županija, osnivač doma, kupnjom zemljišta crkvenog reda Kćeri kršćanske ljubavi sv. Vinka Paulskog za 4,2 milijuna kuna.

U četiri doma za starije osobe, kojima je osnivač Županija, smješteno je oko 830 osoba iako je kapacitet 750. Na listi čekanja je više od 2500 osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙