FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Zmajlović posjetio tvornicu komunalne opreme u Kalinovcu

KALINOVAC, 24. rujna 2013. (Hina) - Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović danas je u Kalinovcu posjetio tvornicu komunalne opreme Rasco, gdje mu je predstavljeno univerzalno vozilo "Muvo" napravljeno i sastavljeno od domaćih proizvoda.

Tvornica Rasco jedan je od vodećih europskih proizvođača profesionalnih strojeva za održavanje komunalne infrastrukture, prisutna u 25 zemalja svijeta, a svu proizvodnju i razvoj bazira u Hrvatskoj gdje zapošljava 220 ljudi.

Vozilo "Muva", rad Racovih stručnjaka, specifično je po tome što ima mogućnost na sebe vezati dvadesetak različitih priključaka, pa se tako iz kosilice pretvara u ralicu, čistača ulice ili dizalicu, a nudi i brojna druga rješenja.

"Prije svega veseli me što se radi o domaćem proizvodu koji je rezultat hrvatskog znanja", kazao je ministar Zmajlović novinarima. Napomenuo je kako Rasco danas više izvozi na strana tržišta, nego što svoje proizvode plasira domaćim komunalnim tvrtkama.

Na novinarski upit postoje li unutar njegova ministarstva planovi za što bolji plasman na tržište ovakvih hrvatskih strojeva, ministar je odgovorio da će Fond za zaštitu okoliša sigurno poduprijeti takve i slične projekte.

"S obzirom da se radi o tržištu te da općine i gradovi moraju izabrati tvrtke s kojima će surađivati, mi u tome nemamo utjecaja. No, privatno mogu reći da sam uvijek skloniji domaćim proizvodima, ali moramo poštivati načela Europske unije, odnosno slobodu kretanja roba i usluga", rekao je.

Zmajlović je istaknuo i kako Hrvatska mora poštivati načela tržišne utakmice, gdje su kvaliteta i cijena uvijek presudne, izrazivši uvjerenje da će se Rasco uspjeti izboriti s ova dva kriterija.

Ministar je istaknuo da treba sagledati kako udružiti proizvođače da bi radili na proizvodima koji će biti u funkciji ekologije, odnosno zelenog gospodarstva, sukladno najavama kako Hrvatska u narednih desetak godina očekuje milijarde kuna vrijedne investicije vezane uz zaštiti okoliša.

Upravo zbog toga, naglasio je, udruživanjem takvih tvrtki možemo dobiti proizvod koji će po kvaliteti i cijeni biti konkurentan stranim proizvođačima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙