FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 4. rujna 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Premijer Zoran Milanović izjavio je jučer kako nema mogućnosti za odgodu postavljanja dvojezičnih ploča u Vukovaru, prozvavši HDZ kao politički odgovorne za situaciju koja je eskalirala u Vukovaru probijanjem policijskih kordona i rušenjem ploča s dvojezičnim natpisima. "Nekome je to nažalost, a meni to nije na sreću. Mogu shvatiti i prihvatiti da jedan broj ljudi nije time oduševljen. Ako ćemo biti civilizirana država koja štiti nacionalne manjine, koja štiti manjine i poštuje zakon onda to moramo učiniti i učinit ćemo", izjavio je Milanović za Hrvatski radio.

ZAGREB - Deset članova Savjeta ministra branitelja Predraga Matića u jučerašnjem su priopćenju situaciju u Vukovaru ocijenili vrlo opasnom, koja može naštetiti stabilnosti Hrvatske, te su zatražili hitnu odgodu svih aktivnosti oko postavljanja ploča s dvojezičnim natpisima u Vukovaru. "Mi ovu trenutnu situaciju u Vukovaru ocjenjujemo vrlo opasnom i eksplozivnom, a koja može naštetiti stabilnosti RH te tražimo hitnu odgodu bilo kakve aktivnosti po pitanju postavljanja tabli s dvojezičnim natpisima", kažu potpisnici priopćenja.

ZAGREB - HDZ je sinoć prozvao ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka da je poništavanjem natječaja za projekt bespovratne pomoći gospodarstvu kroz Operativni program potpora sektorima prerađivačke industrije oštetio poduzetnike i hrvatsku industriju, zbog čega od njega traže javnu ispriku i obeštećenje poduzetnika.

SPLIT - Veliki šumski požar buknuo je sinoć na području Sitnog Donjeg nedaleko Splita, gdje se više od 50 vatrogasaca s 15 vozila bori s vatrenom stihijom koja se već približila kućama, doznaje se u Vatrogasno-operativnom centru Split. Gori borovina, trava i nisko raslinje, a zapovjednik splitske Javne vatrogasne postrojbe Ivan Kovačević Hinu je izjavio da su se gasitelji rasporedili u obranu kuća koje će braniti sve do jutra, kada bi im u pomoć trebali stići kanaderi.

ZAGREB - Muzej za umjetnost i obrt (MUO) sinoć je bio u znaku fotografije čiji su štovatelji prisustvovali otvaranju četiriju izložba fotografije koje su bile dio ovogodišnjega festivala Rovinj Photodays, a koje su potvrda nastavka suradnje toga zagrebačkoga muzeja i rovinjskog fotografskog festivala - najvećega fotografskog festivala u Hrvatskoj. Izložbe se mogu razgledati do 29. rujna.

ZAGREB - Izložba "Anne Frank – povijest za sadašnjost", na kojoj će posjetioci upoznati život te židovske djevojčice ubijene u nacističkom logoru i čiji je dnevnik ušao u povijest, bit će otvorena 20. rujna na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, a osim u Zagrebu šest će se tjedana moći razgledavati i u Splitu, Osijeku i Rijeci. Hrvatska edukacijska i razvojna mreža za evoluciju sporazumijevanja (HERMES) priopćila je večeras kako je riječ o izložbi koja mijenja gradove, lokaciju, redoslijed, vodiče i shvaćanje mladih i starih o tome što rat čini djeci-žrtvama rata.

RIJEKA - Festival izvedbenih umjetnosti "Zoom", koji se održava u Rijeci četvrti put, počeo je večeras predstavom "Ovo nije kvintet" u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Predstava je nastala u produkciji Prostora plus i Danspoolena iz Švedske, a autorica koncepta je Selma Banich.

SPLIT - Još uvijek gori velik šumski požar iznad Splita, na području Sitnog Donjeg i Gornjeg pod Mosorom koji u ovim trenucima gasi više od 150 vatrogasaca sa 40 vozila s područja Splita, Solina, Kaštela, Trogira i Omiša.

Vatra je buknula poslije 19.30 sati kod igrališta u Sitnom Donjem te se nošena jakom burom proširila na Sitno Gornje i okolna mjesta Sirotkoviće i Filipoviće. U jednom momentu je vatra zaprijetila i kućama u Sitnom Donjem, no vatrogasci su ih obranili, a dvije starije osobe iz Sitnog Donjeg na njihov su zahtjev evakuirali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙