FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za petak, 20. rujna

ZAGREB, 20. rujna 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za petak, 20. rujna koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Hrvatski sabor zasjedanje nastavlja raspravom o izmjenama Zakona o zadrugama kojima je cilj poboljšati postojeća rješenja te stvoriti okvir za daljnji razvoj zadruga i zadružnog poduzetništva u Hrvatskoj (9,30 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović primit će izaslanstvo Udruge dragovoljaca Hrvatske ratne mornarice i predstavnike otočkih lokalnih samouprava povodom 22. obljetnice utemeljenja "Otočkog bataljuna", a predviđeno je i da će se predsjednik Josipović obratiti izaslanstvu (12 sati, Ured predsjednika RH, Pantovčak 241).

ZAGREB - Službeno predstavljanje ureda SDP-ova zastupnika u Europskom parlamentu Tonina Picule (Trg N. Š. Zrinskog 2/I u 11 sati).

ZAGREB - Četrnaest voditeljica obnove željezničke infrastrukture primit će ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić. Riječ je o inženjerkama građevine i geodezije te arhitekture i elektrotehnike koje u HŽ Infrastrukturi vode timove za projektiranje i građenje željezničke infrastrukture u koju će u idućim godinama biti investirano oko tri milijarde eura (10 sati, Ministarstvo, Prisavlje 14).

ZAGREB - Nastavlja se štrajk bolničkih liječnika i medicinskih sestara, za koji sindikati najavljuju da će trajati do ispunjavanja zahtjeva, odnosno potpisivanja novog kolektivnog ugovora. Hrvatski liječnički sindikat održat će konferenciju za novinare na kojoj će izvijestiti o tijeku štrajka i odazivu (10 sati, Hrvatski liječnički dom, Šubićeva 9).Nezadovoljni podacima Ministarstva zdravlja i bolničkih Uprava o odazivu, sindikati liječnika i medicinskih sestara organizirat će akciju "Pet do dvanaest". Tim povodom pozivaju sve štrajkače i ostale radnike koji podržavaju štrajk da se u pet minuta do 12 sati okupe ispred ulaza u svoje bolnice i pokažu javnosti koliki je odaziv na štrajk.

ZAGREB - Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara-medicinskih tehničara poziva sve medicinske sestre, medicinske tehničare, liječnike i sve ostale radnike koji podupiru i sudjeluju u štrajku na skup "Pet do dvanaest" koji će se održati ispred zdravstvenih ustanova diljem Hrvatske (11,55 sati).

RIJEKA - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović posjetit će Sveučilištu u Rijeci gdje će, u pratnji svojih pomoćnika Saše Zelenike i Ružice Beljo Lučić, obići Medicinski fakultet, Sveučilišni kampus i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji. Za ministrova boravka na Sveučilištu u Rijeci bit će održana konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljen Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na pokriće troškova prehrane studenata, koji će stupiti na snagu 1. listopada ove godine te Prijedlog Pravilnika o mjerilima i načinu korištenja vlastitih prihoda i donacija javnih visokih učilišta i javnih znanstvenih instituta (12 sati, restoran "Kampus" u Studentskome centru, Ulica Radmile Matejčić 5).

SLAVONSKI BROD - Kamen temeljac za kogeneracijsko postrojenje u tvrtki Slavonija DI u Slavonskom Brodu položit će ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina. Vrijednost postrojenja je 17 milijuna eura, a s radom bi trebalo započeti krajem 2014. godine i omogućiti otvaranje 20 novih radnih mjesta. Ovaj projekt omogućuju čišću proizvodnju električne i toplinske energije zamjenom loživog ulja drvnom bio masom (11 sati, oko 12 sati izjave za novinare, Slavonija DI, Ulica svetog Lovre 75).

ZAGREB - Utakmica 10. kola Prve HNL između Lokomotive i Hrvatskog dragovoljca (18 sati, stadion Maksimir).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Ivana Kutni

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙