FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada: suglasnost za leasing vozila

ZAGREB, 19. rujna 2013. (Hina) - Vlada je danas dala suglasnost za osam ministarstava i četiri druga proračunska korisnika, za preuzimanje obveza na teret državnog proračuna za najam vozila putem operativnog leasinga s ostatkom vrijednosti, u ukupnom iznosu od 96,7 milijuna kuna.

Od toga se najviše sredstava odnosi na Ministarstvo unutarnjih poslova, a premijer Zoran Milanović je izglasavanje suglasnosti popratio komentarom "Eto teme za tabloide".

Na temelju suglasnosti, MUP će unajmiti 159 vozila, Ministarstvo pravosuđa 69 , Ministarstvo socijalne politike i mladih 16, Državni hidrometeorološki zavod 6 itd.

Vlada je na današnjoj rekordno kratkoj sjednici čiji je otvoreni dio trajao samo pola sata i tijekom kojeg je interes novinara pobudio jedino uvodni premijerov komentar o prijeporima oko primjene europskog uhidbenog naloga, u Sabor uputila izmjene Zakona o vanjskim poslovima.

Prema tim izmjenama, Pravilnik o unutarnjem redu Ministarstva vanjskih i europskih poslova donosio bi ministar, a ne kao dosad Vlada, što je bolje zbog brže regulacije konstantne fluktuacije službenika tog ministarstva, posebno u inozemstvu, objašnjava prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

Prijedlogom izmjena Zakona o državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave Vlada želi članovima komisije određivati i osnovicu, a ne kao dosad samo koeficijent za izračun plaće. Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak podsjeća da je broj članova komisije nedavno povećan s pet na devet, kako bi u tri zasebna tročlana tima bila efikasnija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙