FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava fotografija za četvrtak, 29. kolovoza

ZAGREB, 29. kolovoza 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvrtak, 29. kolovoza koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Sjednica Vlade RH (10 sati, Trg sv. Marka 2). Vlada će raspravljati o prijedlogu zakona o leasingu kojim se leasing društvima registriranima u državama članicama EU-a koja će poslovati u Republici Hrvatskoj, neposredno ili putem podružnice, izjednačavaju uvjeti poslovanja s društvima registriranim u Hrvatskoj. Prijedlogom zakona dodatno su razrađene odredbe vezane uz sustav upravljanja, a razrađen je i nadzor nad leasing društvima. Pred ministrima će biti i prijedlog odluke o operativnim programima za financijsko razdoblje Europske unije 2014.-2020. u Republici Hrvatskoj i tijelima zaduženim za njihovu pripremu. Vlada predviđa sredstva iz fondova EU-a u novom financijskom razdoblju povlačiti kroz tri operativna programa – za konkurentnosti i koheziju, ljudske resurse i tehničku pomoć.

ZAGREB - Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine trebali bi na svojoj redovitoj sjednici donijeti niz komunalnih odluka, među kojima i onu o 'kvartovskom parkiranju' te skidanju reklama i oglasa s pročelja zgrada na Trgu bana Jelačića i na Cvjetnom trgu (9 sati, Stara gradska vijećnica, Ćirilometodska 5).

VARAŽDIN - Na sastanku o legalizaciji objekata pripadnika romske nacionalne manjine s područja Varaždinske županije sudjelovat će i saborski zastupnik nacionalnih manjina Veljko Kajtazi. Razgovarat će se o problematici i konkretnim prijedlozima za nastavak legalizacije objekata pripadnika romske nacionalne manjine na području Grada Ludbrega, općina Sveti Đurđ, Cestica i Petrijanec, čiji će predstavnici također biti na sastanku. Izjave za medije su predviđene po završetku sastanka (14,30 sati, mala dvorana Županijske palače, Franjevački trg 7).

ZAGREB - Festival svjetske književnosti na konferenciji za novinare predstavit će programski direktor festivala Seid Serdarević, ravnateljica ZKM-a Dubravka Vrgoč te članovi programskog odbora Vjeran Simeoni i Tomislav Buntak (13 sati, restoran Apetit City, Masarykova 18/Obrtnički prolaz 7). Festival organizira nakladnička kuća Fraktura, a održat će se od 5. do 17. rujna u prostorima Zagrebačkog kazališta mladih. Gosti festivala brojni su domaći i strani autori poput Jaumea Cabréa, Gerbranda Bakkera, Kjella Ole Dahla, Slavenke Drakulić, Nade Gašić, Claudia Magrisa, Pétera Naádasa, Roda Reesa i Gorana Vojnovića.

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu zagrebačke premijere predstave "Michelangelo" u režiji Tomaža Pandura po motivima drame Miroslava Krleže "Michelangelo Buonarroti" (12 sati, gledalište Hrvatskoga narodnog kazališta). Predstava je nastala u koprodukciji zagrebačkoga HNK, talijanskoga Mittelfesta i slovenskoga Pandur.Theatersa, a praizvedena je 12. srpnja na otvaranju Mittelfesta u Udinama. U predstavi glume Livio Badurina, Alma Prica, Iva Mihalić, Ivana Boban, Damir Markovina i drugi. Scenograf je Sven Jonke iz hrvatsko-austrijskoga dizajnerskog trojca Numen, a kostimografkinja Danica Dedijer.

ZAGREB - Potpisivanje sponzorskog ugovora između Ine i Hrvatskog nogometnog saveza (HNS). Nazočnima će se obratiti predsjednik HNS-a, Davor Šuker i predsjednik Uprave Ine Zoltán Áldott. (10 sati, benzinska postaja INA-e u Miramarskoj ulici).

STUTTGART - Uzvratna utakmica posljednjeg pretkola Europske lige između Stuttgarta i Rijeke (18 sati, stadion u Stuttgartu, u prvoj utakmici Rijeka je pobijedila sa 2:1).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙