FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 29. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Na današnjoj sjednici Vlada će raspravljati o prijedlogu zakona o leasingu kojim se leasing društvima registriranima u državama članicama EU-a koja će poslovati u Republici Hrvatskoj, neposredno ili putem podružnice, izjednačavaju uvjeti poslovanja s društvima registriranim u Hrvatskoj. Prijedlogom zakona dodatno su razrađene odredbe vezane uz sustav upravljanja, a razrađen je i nadzor nad leasing društvima. Pred ministrima će biti i prijedlog odluke o operativnim programima za financijsko razdoblje Europske unije 2014.-2020. u Republici Hrvatskoj i tijelima zaduženim za njihovu pripremu. Vlada predviđa sredstva iz fondova EU-a u novom financijskom razdoblju povlačiti kroz tri operativna programa – za konkurentnosti i koheziju, ljudske resurse i tehničku pomoć.

ZAGREB - Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine trebali bi na svojoj današnjoj redovitoj sjednici donijeti niz komunalnih odluka, među kojima i onu o 'kvartovskom parkiranju' te skidanju reklama i oglasa s pročelja zgrada na Trgu bana Jelačića i na Cvjetnom trgu.

VUKOVAR - Bugarskim kratkim filmom "Crtarija" i njemačkim dugometražnim filmom "Ajme meni" sinoć je u "Hrvatskom domu" u Vukovaru otvoren 7. Vukovar film festival. Na Vukovar film festivalu će do nedjelje 1. rujna na sedam lokacija biti prikazano 87 filmova od kojih je 31 u službenoj natjecateljskoj konkurenciji u kategoriji kratkog i dugometražnog igranog filma te dokumentarnog filma. Otvarajući festival pomoćnik ministrice kulture Vladimir Stojsavljević pozvao je prepunu dvoranu "Hrvatskoga doma" da tri puta pljeskom otvori festival, prvi pljesak za organizatora festivala Igora Rakonića i njegov tim, drugim pljeskom za one koji se bave teškim poslom stvaranja filma jer progovaraju o realnosti koju ponekad želimo, a ponekad ne želim vidjeti, i trećim pljeskom za samo otvorenje festivala koji će nas podučiti i oplemeniti. Direktor 7. Vukovar film festivala i njegov idejni začetnik Igor Rakonić istaknuo je da je festival nastao u namjeri da se pridonese kulturnoj obnovi u Domovinskom ratu razorenog Vukovara.

SPLIT - Koncertom „Čarobnjakov učenik“ u izvedbi svjetski priznatog Zagrebačkog puhačkog trija sinoć je u prepunoj Gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita počeo 4. MAGfestival- festival komorne glazbe koji organiziraju splitska udruga mladih akademskih glazbenika (MAG) i Muzej grada Splita, a na kojemu će se do 6. rujna predstaviti vrhunski hrvatski i europski glazbenici. Savjetnik splitskog gradonačelnika za kulturu Igor Baković, otvarajući festival, istaknuo je kako su Splitu potrebne takve kulturne manifestacije.Predsjednik udruge MAG Josip Dragnić je rekao kako festival nije nikakva politička opcija nego je kulturna opcija Splita. Zagrebački puhački trio čine Dario Golčić (oboa), Domagoj Pavlović (klarinet) i Žarko Perišić (fagot), a taj sastav nastavlja tradicije sastava osnovanog 1969. godine zbog promoviranja puhačke glazbe. Osim Zagrebačkoga puhačkog trija, na festivalu će nastupiti i Hrvatski gudački kvartet i Kvartet saksofona Papandopulo. Od splitskih komornih sastava nastupit će Mandolinski kvartet Da Capo, Splitski gitaristički kvartet te Kvartet flauta koji je posebno formiran za ovu prigodu", rekao je Dragnić te najavio kako će od gostiju iz inozemstva nastupiti međunarodni Gudački kvartet "HIP4tet" iz Španjolske, koji je sastavljen od glazbenika iz Španjolske, Austrije, Luksemburga i Ukrajine.

PULA

U pulskoj Areni sinoć je nastupom reggae grupe The Original Wailers, koja je dugi niz godina svirala s Bobom Marleyjem, službeno počeo Outlook festival, najveći europski festival bass i soundsystem kulture, a s njegovim održavanjem u vezi je i milijunto turističko noćenje ove godine u Puli. Uoči koncerta pulski gradonačelnik Boris Miletić i direktorica Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić s organizatorima festivala održali konferenciju za novinare. Kako je najavljeno, najveći europski festival bass glazbe i sound system kulture, gradu domaćinu Puli osigurat će milijunto turističko noćenje ove sezone te značajno povećanje broja turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine. S tim vezi gradonačelnik Miletić je rekao kako treba cijenitii što se „takva velika manifestacija četvrti put događa u Puli a mladima je poželio da se dobro zabave. Istaknuo je da je promotivna vrijednost festivala i grada neprocjenjiva. Meri Matešić je naglasila da je Outlook festival jedan od odličnih načina promoviranja Hrvatske te se upravo radi njega po svijetu širi pozitivna priča o našoj zemlji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙