FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 14. rujna 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

JASTREBARSKO - Do europskih sankcija Hrvatskoj neće doći jer će Sabor uskladiti zakon o europskom uhidbenom nalogu, ali postoji mnogo važnijih problema nego što je to 'lex Perković', izjavio je danas hrvatski predsjednik Ivo Josipović, sudjelujući na 4. tradicionalnoj diplomatskoj berbi u Jastrebarskom. "Ja ne bih o sankcijama, mislim da one neće doći na dnevni red", rekao je Josipović novinarima, izrazivši uvjerenje da će "Hrvatski sabor uskladiti naše zakonodavstvo s onim što smo potpisali"

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko besmislenim je danas ocijenio SDP-ov prijedlog osnivanja saborskog istražnog povjerenstva koje bi trebalo rasvijetliti slučaj ubojstva hrvatskog političkog emigranta Stjepana Đurekovića 1983. u Munchenu, za koje Njemačka sumnjiči bivšeg agenta i čelnika Udbe Josipa Perkovića te traži njegovo izručenje. "Nisam o tome razgovarao ni u Saboru niti u stranci pa mogu iznijeti samo osobni stav. Iskustvo s istražnim povjerenstvima govori da preko njih nismo ništa riješili", rekao je Leko, gostujući u emisiji "Intervju tjedna" Radija 101.

ZAGREB - Očekujem od sindikata da vide trenutak u kojemu živimo, poručio je danas ministar zdravlja Rajko Ostojić sindikatima liječnika i medicinskih sestara te ih pozvao da uoči štrajka najavljenog za srijedu, 18. rujna, sagledaju situaciju u kojoj se nalazi državni proračun. Ostojić je u Intervjuu tjedna Hrvatskog radija podsjetio da je Hrvatska već petu godinu u recesiji, te istaknuo da su plaće liječnika između 30 i 40 posto veće od plaća ekonomista i pravnika u javnim i državnim službama, a svi se financiraju iz istoga proračuna.

VUKOVAR - Više od tisuću prosvjednika okupilo se danas u središtu Vukovara na prosvjednom skupu "Slavonija-srcem za Vukovar", koji je organizirao Stožer za obranu hrvatskog Vukovara protiveći se uvođenju dvojezičnosti u taj grad te se zalažući za proglašenje Vukovara mjestom posebnog pijeteta prema žrtvama iz Domovinskog rata. U kratkom obraćanju prosvjednicima, predsjednik Stožera Tomislav Josić izrazio je uvjerenje u konačnu pobjedu Stožera, poručivši kako će dvojezične ploče, koje su postavljene na nekoliko državnih institucija u Vukovaru, skinuti oni koji su ih i postavili.

SPLIT - Predsjednik Hrvatske zore - stranke naroda Milan Kujundžić najavio je danas u Splitu kako će njegova stranka, zbog štete koja je Hrvatskoj nanesena zbog situacije oko tzv. 'Lex Perkovića', zatražiti raspuštanje Hrvatskog sabora i raspisivanje novih izbora. Kujundžić je na utemeljiteljskoj skupštini splitske organizacije stranke poručio kako je Vlada kroz taj slučaj, oko kojega se spori i s Europskom komisijom, osramotila Hrvatsku i "uništila našu vjerodostojnost".

SPLIT - Predsjednik Hrvatske zore - stranke naroda Milan Kujunždić izjavio je danas u Splitu kako ne isključuje mogućnost koalicije Hrvatske zore i HDZ-a, njegove bivše stranke. "Naravno da su moguće takve kombinacije", rekao je Kujundžić novinarima na njihov upit je li moguća koalicija s HDZ-om s obzirom da ta stranka, kao i Hrvatska zora, okuplja birače konzervativno-narodnjačkog spektra.

ZAGREB - Trojica tražitelja azila iz Maroka koji su opljačkali i pokušali silovati 19-godišnju Zagrepčanku su pritvorena, rečeno je danas na konferenciji za novinare u zagrebačkoj Policijskoj upravi (PUZ). Marokanci u dobi od 20, 23 i 28 godina uhićeni su zbog sumnje da su u petak između ponoći i tri sata ujutro za oko stotinjak kuna opljačkali te pokušali silovati mladu djevojku.

ZAGREB - Zagrebačka policija uhitila žensku osobu koja je prijepodne pokušala opljačkati poslovnicu Croatia banke. Policija je kratko izvijestila kako je razbojnicu uhitila kada je pokušavala opljačkati banku u Šubićevoj ulici. Očevid je u tijeku.

ČAKOVEC - Na središnjem čakovečkom Trgu Republike i ove je godine Hrvatska gospodarska komora organizirala akciju "Kupujmo hrvatsko", koju provodi već šesnaestu godinu zaredom u gradovima širom Hrvatske. Čakovečkom akcijom ujedno je i završeno ovogodišnje izdanje te nacionalne akcije koja je započela sredinom travnja u Zagrebu te je u međuvremenu posjetila svih 20 hrvatskih županijskih središta.

SISAK - Promotivnom vožnjom i prvom utrkom solarnih automobila u Hrvatskoj u Sisku je obilježen završetak projekta SOELA, koji je s gotovo 190 tisuća eura financirala Europska unija, kroz pristupni program IPA - Human Resources Development. Voditelj projekta Stevče Arsoski izjavio je kako je u projekt neposredno bilo uključeno 40 učenika, a posredno u pojedinim fazama još 200, sa svojim mentorima. Svaka od pet ekipa uložila je oko 10.000 radnih sati, kako bi iz jednakih materijala i opreme projektirala i izradila automobil na solarni pogon.

KARLOVAC - Ukupni pobjednik 18. Filmske revije mladeži i 6. Four river film festivala je film „Kak' je doma?" skupine Slobodna zona JR iz Srbije, a proglašenjem pobjednika danas je u karlovačkom Gradskom kazalištu završila ta priredba koja je okupila mlade filmske stvaratelje i njihove mentore iz 36 zemalja.

DUBROVNIK - U akvatoriju Župe Dubrovačke danas je počeo dvodnevni Kup Hrvatske u podvodnoj fotografiji "Antun Gavranić". Natjecanje je okupilo 12 sudionika, fotografa iz Zadra, Siska, Zagreba, Krka, Župe Dubrovačke te goste iz Vojvodine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙