FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Festival okusa do 24. rujna u hrvatskim restoranima

ZAGREB, 12. rujna 2013. (Hina) - Najveći ovogodišnji kulinarski događaj u regiji - Festival okusa predstavljen je danas u zagrebačkome hotelu Westinu, a u hrvatskim restoranima održavat će se do 24. rujna, kada se seli u Sloveniju, gdje će trajati do 8. listopada.

Festival se održava u više od 300 restorana u Hrvatskoj i Sloveniji, a ponudit će više od 600 menija.

Večeras će ekstravagantnu večeru pripremiti najveći kuhari regije i predstaviti svoje kulinarske specijalitete i kulinarske trendove. Večera ima humanitarno obilježje jer će se s nje dio prihoda donirati Specijalnoj bolnici za kronične dječje bolesti u Gornjoj Bistri, na čemu je posebno zahvalio njezin ravnatelj Željko Weiss podupirući organizatora.

Posjetitelj tijekom festivala mogu upoznati vrhunske kuhare i enologe, degustirati njihova jela te vina i pogledati kuharski show. Restorani će ponuditi posebne popuste, i do 50 posto na odabrane menije.

Cijena ulaznice za dvije osobe od 60 kuna bit će ista tijekom cijelog festivala, čime se želi ispraviti predodžba kako gurmanstvo mora biti skupo, rekao je regionalni direktor festivala Ivan Almaš. Dodao je da su u festival željeli uključiti što više restorana kako bi kvalitetom i cijenom bili što pristupačniji te da bi svatko mogao pronaći nešto za sebe.

Direktor projekta Restaurant cluba Sanjin Koludrović izrazio je zadovoljstvo odzivom ugostitelja svih kategorija.

Predstavnik Restaurant cluba Matej Rupret najavio je da će na Festivalu okusa u Sloveniji sudjelovati oko 150 restorana, među kojima i oni s talijanskoga i austrijskoga pograničnog područja. U Sloveniji se također pripremaju mnogi popratni događaji i gastronomski skupovi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙