FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 28. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled vijest iz Hrvatske u 4,30 sati

ZAGREB - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta predstavit će danas na konferenciji za novinare Plan i program Zdravstvenog odgoja, rezultate javne rasprave i Priručnike za Zdravstveni odgoj za osnovne i srednje škole. O programu Zdravstvenog odgoja govorit će ministar Željko Jovanović i Darko Tot, član Povjerenstva za Zdravstveni odgoj. Priručnike za izvođenje programa predstavit će Vinko Filipović, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje.

DUBROVNIK - Koncertom Dubrovačkog simfonijskog orkestra u Kneževu dvoru sinoć je počeo prvi glazbeni festival "Dubrovnik u pozno ljeto". Festival će trajati do 22. rujna, a želja je ponuditi građanima i gostima Dubrovnika i nakon Dubrovačkih ljetnih igara kvalitetna glazbena događanja u izvedbi uglednih i nagrađivanih hrvatskih i inozemnih autora. Sinoćnjim koncertom ravnao je austrijski dirigent Christoph Campestrini, a solist na klaviru bio je James Dick iz SAD-a. Izvedena su djela Beethovena i Mozarta. Na programu glazbenog festivala "Dubrovnik u pozno ljeto" do 22. rujna je 13 koncerata, a svi će se održati u Kneževu dvoru.

OPATIJA - Festival dokumentarnog filma, 11. Liburnia film festival, počeo je sinoć u Ičićima pokraj Opatije, a do subote će biti prikazano 25 hrvatskih dokumentaraca koje je odabrao izbornik Oliver Sertić. U konkurenciji za glavne nagrade je 18 dokumentaraca. Uz nagradu za najbolji film, ove godine će se prvi put dodijeliti i nagrade za najbolju režiju, fotografiju, montažu i dizajn zvuka. Organizatori Liburnia film festivala su udruge Delta iz Rijeke, zagrebačka organizacija Restart u suradnji s Filmaktivom i Festivalom Opatija.

VUKOVAR - U Hrvatskom domu Vukovar večeras svečano počinje 7. Vukovar film festival - festival podunavskih zemalja, koji od 28. kolovoza do 1. rujna na sedam gradskih lokacija donosi 87 filmova u 11 programa, među kojima i pobjednike najvećih svjetskih filmskih festivala. Festival će otvoriti projekcije dvaju nagrađivanih naslova, bugarskog filma "Crtarija" Lyubomira Pecheva te nagrađivane njemačke tragikomedije "Ajme meni/Oh Boy" u režiji Jana Ole Gerstera.

ČAKOVEC - Na ovogodišnjem 8. međunarodnom sajmu voćarstva, koji će se od 30. kolovoza do 1. rujna održati u Donjem Kraljevcu, predstavit će se 150 izlagača. Na vanjskom izlagačkom prostoru izlagat će se mehanizacija, traktori i strojevi, a na sajmu će biti izloženi, uz mogućnost i prodaje, voćne sadnice, sušeno i prerađeno voće, strojevi za preradu voća, sustavi za navodnjavanje i obranu od tuče te mraza, sustavi za skladištenje i čuvanje voća, specijalizirana gnojiva, ambalaža, mehanizacija i mjerni instrumenti u agraru, itd. Sajam prate i stručna predavanja o aktualnim temama u voćarstvu, kao što je primjerice pitanjime prometa pesticidima za potrebe vlastitog gospodarstva nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

KARLOVAC - Tradicionalna manifestacija "Dani piva Karlovac – hrvatski festival piva" počinje u petak 30. kolovoza i trajat će do nedjelje 8. rujna, a u sklopu nje će se na oko 700 četvornih metara održati i deseti po redu Obrtnički sajam, na kojem će svoju djelatnost predstaviti 41 izlagač. Među izlagačima su njih 23 iz Karlovačke županije, a ostali su iz Istarske, Primorsko goranske županije, Zagrebačke i Osječko baranjske županije, a bit će i tri izlagača iz Slovenije. Osim svakodnevnih izlagačkih aktivnosti, 3. će se rujna održati "10. gastro izložba delicija Karlovačke županije", na kojoj će svoja umijeća publici pokazati deset vodećih restorana iz Karlovačke županije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙