FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Volonterskom akcijom uređen prvi urbani vrt u Zagrebu

ZAGREB, 12. rujna 2013. (Hina) - Cjelodnevnom volonterskom akcijom u sklopu projekta Urbani vrtovi Zagreba danas je uređen gradski vrt u naselju Sopot, a u stvaranju te zelene gradske oaze sudjelovali su brojni građani.

Organizatori su priopćili kako je ta volonterska akcija prva u nizu u sklopu projekta Urbani vrtovi Zagreba, u organizaciji Grada Zagreba, 24sata i Radija Kaj, te uz prijatelje projekta Zagrebačku pivovaru, Pevec, Samoborku i Zdrave krave Zagreb.

Cilj projekta je svrstati Zagreb među mnoge svjetske metropole koje na taj način potiču zajedničko druženje i koristan rad građana, s ciljem proizvodnje hrane za vlastite potrebe.

Akciji se pridružio i gradonačelnik Milan Bandić koji je otvorio sjenicu za druženje te svečano dodijelio ključeve nove kućice za alat i donacije korisnicima vrtova.

Osim u uređenju gradskog vrta Sopot, brojni građani i uzvanici mogli su sudjelovati i u edukacijskim radionicama koje su pripremili stručnjaci s Agronomskog fakulteta. Mogli su se priključiti i uređenju cvjetnjaka koji je, uz stručno vodstvo akademskih slikara i kipara, izrađen od autoguma pretvorenih u zanimljive instalacije.

Kao nagradu za velik doprinos u ovoj "zelenoj" akciji, građani su mogli predahnuti uz 'picnic lunch' koji je dodatno "zagrijao" orkestar sastavljen od poznatih zagrebačkih glumaca Gorana Navojca, Nataše Janjić, Marija Mirkovića, Roberta Ugrine te Rakana i Ivane Rushaidat.

Završetak cjelodnevne akcije obilježila je mala vrtna zabava koja je vrijedne akademske slikare i kipare okupila u unplugged svirci Art Orchestra te zabavila mnogobrojne Zagrepčane.

Kroz projekt Urbani vrtovi Zagreba želi se, ustupanjem neiskorištenih gradskih parcela zainteresiranim građanima, omogućiti proizvodnja vlastite hrane u srcu grada, čime se zadovoljava realna potreba društva za zdravom hranom i antistresnom aktivnošću, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙