FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Riječka socijalna samoposluga ponovno počinje s radom

RIJEKA, 22. kolovoza 2013. (Hina) - Socijalna samoposluga "Kruh sv. Elizabete" u Rijeci nastavlja s radom početkom rujna, nakon ljetne stanke.

Riječka socijalna samoposluga djeluje dvije i pol godine i smatra se jednim od najbrže rastućih volonterskih projekata, a organizirana je tako da građani daruju živežne namirnice i druge potrebne atikle koji se onda jednom mjesečno u obliku paketa u samoposluzi uručuju socijalno ugroženim građanima. Na taj način pakete namirnica dobija oko 800 riječkih obitelji, a prikuplja se između četiri i pet tona hrane mjesečno.

Svi angažirani u projektu su volonteri: oni prikupljaju namirnice tijekom akcija u riječkim supermarketima, prevoze ih, rade u samoj samoposluzi u riječkoj četvrti Brajda.

U socijalnoj samoposluzi se doznaje da će se hrana i higijenske potrepštine ponovno primati od 2. rujna u jutarnjim satima u samoposluzi, a od 4. rujna će se u skladište na Žabici moći donijeti donacije odjeće i obuće, namještaja, kućanskih uređaja i drugog. Uz to, ove subote, 24. kolovoza volonteri socijalne samoposluge cijeloga će dana prikupljati namirnice, darove građana u trima riječkim supermarketima.

Projekt su pokrenuli Franjevački svjetovni red i Frama - Franjevačka mladež.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙