FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izaslanstvo hirošimskog Muzeja mira kod gradonačelnika

ZAGREB, 10. rujna 2013. (Hina) - Izaslanstvo hirošimskog Memorijalnoga muzeja mira posjetilo je zagrebačku gradsku upravu ususret večerašnjem otvorenju izložbe "Atomska bomba Hirošima i Nagasaki" u Tehničkom muzeju,

Hirošimsko izaslanstvo predvođeno direktorom Memorijalnoga muzeja Kenji Shigaom primio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zaželjevši im da se u Zagrebu osjećaju kao kod kuće, te istaknuo kako mu je iznimno drago što će i Zagreb, uz brojne svjetske gradove, biti domaćin ove izložbe, priopćila je Služba za odnose s javnošću garda Zagreba.

Gradonačelnik je siguran da će njegovi sugrađani u velikom broju posjetiti izložbu i znati prepoznati kvalitetan sadržaj. Ipak, dodao je, ne treba zanemariti ni element znatiželje koji donosi Daleki istok.

Direktor Memorijalnoga muzeja mira Kenji Shiga zahvalio je gradonačelniku Bandiću na potpori i suradnji pri postavu izložbe u Zagrebu, istaknuvši da je prostor nedavno obnovljenog Tehničkog muzeja doista reprezentativan te kako vjeruje da će ova zagrebačka izložba biti najbolja do sada.

Kako je najavljeno, izložba će biti otvorena do 6. listopada, a njezin cilj je, prezentacijom posljedica atomske katastrofe, pozvati čovječanstvo na ukidanje atomskog naoružanja.

Zahvaljujući toj izložbi Zagreb se pridružuje Inicijativi Gradonačelnici za mir, za svijet bez nuklearnog oružja u kojoj je više od pet tisuća gradova u cijelom svijetu.

Uz predmete koji su ostali na zgarištima nakon nuklearnog napada na Hirošimu i Nagasaki, na panoima će biti predstavljene fotografije i tekstovi s podacima, organizirano je predavanje, te radionice origamija na kojima će se izrađivati ždralovi, simboli mira, a bit će prikazani i filmovi na temu atomskog naoružanja.

Izložba, pod pokroviteljstvom Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, bit će otvorena večeras u Tehničkom muzeju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙