FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović primio izaslanstvo obitelji nestalih osoba iz Sotina

ZAGREB, 30. kolovoza 2013. (Hina) - Predsjednik Republike Ivo Josipović primio je danas, na Međunarodni dan nestalih osoba, izaslanstvo obitelji nestalih osoba iz Sotina i u razgovoru s njima naglasio da će pitanje nestalih osoba "tretirati kao jedan od prioriteta unutarnje i regionalne politike".

Izaslanstvo je, stoji u priopćenju iz Ureda predsjednika, ukazalo na teškoće s kojima se susreću u traženju nestalih te istaknulo kako protek vremena otežava postupak potrage.

Založilo se za što aktivniji angažman nadležnih državnih tijela, ali i intenzivniju regionalnu suradnju.

"U Sotinu je u travnju ove godine iz sekundarne masovne grobnice ekshumirano trinaest tijela i njihova je identifikacija u tijeku. Međutim, još se ne zna sudbina osamnaest Sotinjana nestalih tijekom Domovinskog rata. I u mnogim drugim mjestima hrvatskog Podunavlja obitelji nestalih se nadaju da će istrage Državnog odvjetništva dati konkretne rezultate, naglasili su članovi izaslanstva", stoji u priopćenju.

Predsjednik Josipović istaknuo je kako je pitanje nestalih osoba jedno od najbolnijih pitanja Domovinskog rata i kako će od svih nadležnih institucija tražiti još veći angažman kako bi se rasvijetlila sudbina još 1702 osobe nestale u Domovinskom ratu.

"To ću pitanje i dalje tretirati kao jedan od prioriteta unutarnje i regionalne politike", naglasio je predsjednik Josipović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙