FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ponad Splita gori velik požar, izgorjelo 150 ha borovine

ZAGREB, 3. rujna 2013. (Hina) - Još uvijek gori velik šumski požar iznad Splita, na području Sitnog Donjeg i Gornjeg pod Mosorom koji u ovim trenucima gasi više od 150 vatrogasaca sa 40 vozila s područja Splita, Solina, Kaštela, Trogira i Omiša.

Vatra je buknula poslije 19.30 sati kod igrališta u Sitnom Donjem te se nošena jakom burom proširila na Sitno Gornje i okolna mjesta Sirotkoviće i Filipoviće. U jednom momentu je vatra zaprijetila i kućama u Sitnom Donjem, no vatrogasci su ih obranili, a dvije starije osobe iz Sitnog Donjeg na njihov su zahtjev evakuirali.

"Nema potrebe za evakuacijom stanovništva. Držimo sve pod kontrolom. Do sada je izgorjelo minimalno 150 hektara, no ujutro ćemo biti sigurniji kolika je ukupna površina. Mislim da će biti puno veća", rekao je za Hinu zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Split Ivan Kovačević dodajući kako nema mjesta panici jer vatrogasci unatoč buri koja se tijekom noći pojačala, znaju što rade, a i ujutro će im u pomoć stići kanaderi.

Na požarištu su splitski gradonačelnik Ivo Baldasar te bivši župan Splitsko-dalmatinski Ante Sanader i sadašnji župan Zlatko Ževrnja.

Gori borovina, trava i nisko raslinje. Neka su naselja tijekom noći ostala bez struje. O veličini zahvaćene površine dovoljno govori i podatak da se plameni jezici na Mosoru vide iz Splita.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙