FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik srbijanske vlade u parlamentu najavio rekonstrukciju vlade

BEOGRAD, 30. kolovoza 2013. (Hina) - Predsjednik srbijanske vlade Ivica Dačić u petak je zastupnicima u parlamentu najavio rekonstrukciju vlade o kojoj se govori već gotovo tri mjeseca.

Zbog potrebe ubrzanih promjena u Srbiji, u novoj bi vladi trebalo biti 11 novih članova, među kojima je više od polovice nestranačkih, najavio je Dačić.

"Znam da Srbiji danas treba sve i da joj to treba odmah", rekao je Dačić, ustvrdivši da je sadašnja vlada učinila velike korake u europskim integracijama. Požalio se da je Srbija bila izložena "nasilnoj secesiji dijela tetitorije, dvostrukim standardima međunarodne zajednice, gospodarskom osiromašenju i gubljenju svake perspektive" te je ustvrdio da je vlada u tim okolnostima uspjela napraviti "vjerojatno i najkrupnije korake naprijed".

Njegovom govoru pethodila je dugotrajna rasprava u kojoj je oporba spočitavala vladajućoj koaliciji način i vrijeme utrošeno za dogovore o rekonstrukciji vlade.

Nakon Dačića, u petak bi u parlamentu trebali govoriti i čelnici klubova zastupnika, a u subotu će zastupnici imati pet sati za raspravu o predloženim promjenama u vladi. Parlament je u četvrtak usvojio izmjene zakona o ministarstvima i time formalno stvorio uvjete za završnicu rekonstrukcije vlade o kojoj dogovori traju već gotovo tri mjeseca, a konačni popis svih kandidata za ministre priopćen je u petak.

Rekonstruisana vlada imat će 18 resora i 22 člana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙