FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP AS: "lex Perković" još jedan promašaj Milanovićeve Vlade

ZAGREB, 28. kolovoza 2013. (Hina) - Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević (HSP AS) u današnjem je priopćenju ocijenila da je zakon poznat kao "lex Perković" još jedan promašaj Vlade na čelu s premijerom Zoranom Milanovićem, koja taj zakon grčevito brani mimo civilizacijskih i demokratskih načela i procesa.

Tim činom, uz to što se štiti zločin, provodi se i selektivno pravo na pravdu, što je vrlo ružna poruka hrvatskim građanima među kojima se stvara nepovjerenje u djelovanje pravne države na svim njezinim razinama i institucijama. Zar ubojstvo zastarijeva, pita se HSP AS.

S obzirom na najave da će zbog toga Europska komisija uskratiti Hrvatskoj pristup fondovima EU, HSP AS traži hitno ukidanje spornog zakona.

"Naglašavamo kako se zbog svega navedenog taj zakon ne odnosi samo na obranu jednoumnog totalitarističkog režima, nego i na još veće osiromašenje ionako posrnulog hrvatskoga gospodarstva i teškog socijalnog stanja njezinih građana, kojima su još jedino fondovi EU trebali biti infuzija za preživljavanje", kaže se u priopćenju.

Od obrane takvog zakona nije izuzet ni predsjednik Republike Ivo Josipović, jer bi se svojim autoritetom i ovlastima trebao staviti u službu građana, stoga ga HSP AS poziva da se založi za ukidanje "lex Perkovića".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙