FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 18. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati.

OSIJEK - Baranjski poljoprvrednici su nešto prije 12 sati s 50-tak traktora krenuli u prosvjednu vožnju prema Zagrebu. Seljaci su krenuli s prosvjednog punta u baranjskom mjestu Čemincu. Predsjednik udruge "Baranjska brazda" Petar Pranjić izjavio je novinarima prije polaska kolone kako je odluka o odlasku u Zagreb donesena sinoć, ustvrdivši kako poljoprivrednici trebaju ustrajati u prosvjedu.

VINKOVCI - Nezadovoljni poljoprivredni proizvođači, koji već 12-ti dan prosvjeduju diljem kontinentalne Hrvatske, po svemu sudeći ipak će se danas uputiti traktorima za Zagreb, potvrdio je predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka Tomislav Pokrovac. Pokrovac je u telefonskom razgovoru za Hinu istaknuo kako će se konačna odluka o odlasku poljoprivrednika za Zagreb donijeti na sastanku Stožera seljačkih udruga uključenih u prosvjede, koji bi se u 11 sati trebao održati na bjelovarskom području.

ČAKOVEC - Prosvjedima nezadovoljnih poljoprivrednika, koji 12-ti dan prosvjeduju na hrvatskim prometnicama, od jutros su se pridružili i međimurski seljaci koji se od 9 sati s 50-tak traktora nalaze na poljskom putu uz južnu čakovečku obilaznicu. Međimurski poljoprivrednici još uvijek ne blokiraju tu prometnicu koja Varaždin preko Čakovca povezuje s graničnim prijelazom Goričan.

ZAGREB - Na Dunavu je pronađeno mrtvo tijelo muškarca koje su izvukli pripadnici HGSS-a i predali ga policiji, koja bi trebala utvrditi je li riječ o jednom od dvojice muškaraca koji su u petak nestali nakon prevrtanja čamca na Dunavu kod Iloka. Tijelo je pronađeno oko dva kilometra od područja na kojem se dogodila nesreća.

DUBROVNIK - U dubrovačku Zračnu luku jutros je doputovala milijunta ovogodišnja putnica, Alexandra Sandimirova koja je stigla letom iz Moskve u Dubrovnik u kojemu će provesti četiri dana. Dubrovačka Zračna luka milijuntog je putnika ove godine dočekala pet dana ranije nego rekordne prošle godine, kada je kroz aerodrom prošlo 1.380.470 putnika.

SPLIT - Opekline, koje su u splitskoj bolnici okvalificirali kao teške ozljede, zadobila je sinoć 50-godišnja Talijanka na brodu nedaleko od Hvara na kojemu je iz za sada neutveđenih razloga došlo do eksplozije, doznaje se danas u splitskoj policiji. Prema prvim informacijama, Talijanka se na Hvaru nalazila sa svojom obitelji. Sinoć, dok je bila na brodu, došlo je do eksplozije u kojoj je zadobila opekotine.

ZAGREB - U prevrtanju traktora jučer je u Rugvici kod Dugog Sela poginuo 66-godišnji vozač, izvijestila je danas zagrebačka policija. On je jučer oko 17,10 sati u Rugvici vozio traktor IMT 540 zagrebačkih oznaka Jambrišakovom ulicom prema Staroj cesti. Dolaskom do raskrižja traktor je zbog uspona i tereta krenuo unazad i prevrnuo se na bok.

RIJEKA - Riječka policija uhitila je 45-godišnju ženu pod sumnjom da je u noći s petka na subotu nožem ubola i teško ozlijedila tri godine starijeg muškarca, a lokalni mediji navode kako je riječ o njezinu suprugu. PU primorsko-goranska je danas izvijestila kako joj je u noći na subotu dojavljeno da je u riječki KBC zaprimljen 48-godišnji Riječanin s ubodnom ranom u predjelu trbuha.

KARLOVAC - Austrijski motociklist poginuo je jutros oko 9 sati na autocesti A1 kod Bosiljeva, izvijestila je karlovačka policija. Prema prvim policijskim informacijama prije završetka očevida, motociklist se nije sudario s drugim vozilom već je iz za sada neutvrđenih razloga sletio s ceste.

ZADAR - Austrijskog državljanina zadarska je policija osumnjičila da je jučer kombijem u Sukošanu namjerno udario 16-godišnjaka koji mu je želio naplatiti parking, tereteći ga za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda, a njegovu djevojku za narušavanje javnoga reda i mira. Jučer popodne u Sukošanu, u naselju Mala Makarska, 34-godišnji Austrijanac odbio je platiti parking i više puta odgurnuo 16-godišnjeg djelatnika naplate, a zatim i namjerno udario svojim kombijem, lakše ga ozlijedivši.

RAKOVICA - Procesijom vjernika, folklornih grupa Korduna, predstavnika braniteljskih udruga te inicijativa "U ime obitelji" i "Hrvatska žena" iza 10 sati u Rakovici će započeti proslava 1700. obljetnice Milanskog edikta, događaja iz davne 313. godine važnoga za kršćanski svijet koji je nakon puna tri stoljeća progona dobio slobodu.

BRIBIR - Predstavljanjem dvanaest kandidatkinja od kojih će jedna iduće subote biti ovjenčana titulom "Ružice Vinodola" kao najboljom beračicom grožđa sinoć je u Bribiru počela jubilarna deseta ljetna manifestacija nastala prema starim ljetopisima iz života vinodolskog podneblja. Najspretnija beračica grožđa posljednji je put u Vinodolu, u vrijeme o kojem govore stari zapisi, izabrana 1880. godine.

DUBROVNIK - Dubrovačko kazalište "Marina Držića" s predstavom "Braća Karamazovi" gostovat će u Makedoniji te 20. i 21. kolovoza nastupati na velikoj pozornici 53. Međunarodnog festivala Ohridsko ljeto. Riječ je o prvoj suradnji dubrovačkog kazališta i Međunarodnog festivala Ohridsko ljeto, a predstavu "Braća Karamazovi" režirao je jedan od najboljih makedonskih redatelja Dejan Projkovski.

ZAGREB - Speleolozi su došli do dna Lukine jame i sada najdublja jama Dinarskog krša ima 1431 metar, čime je završen istraživački dio najveće speleološke ekspedicije u Hrvatskoj "Lukina jama 2013", ali će zbog kompleksnosti zahvata raspremanje jame potrajati još najmanje tjedan dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙