FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 16. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati.

VINKOVCI - Predstavnici seljačkih udruga na današnjem su sastanku odlučili o potpunoj blokadi prometnica u Hrvatskoj koja bi trebala započeti u 16 sati, a premijeru Zoranu Milanoviću dali su rok do 18 sati da se očituje o njihovu zahtjevu za sastankom i formulira ga u roku od 24 sata, ili će, prijete, sutra traktorima krenuti prema Zagrebu. "Do 18 sati dajemo rok premijeru Zoranu Milanoviću da se očituje namjerava li se sastati s nama i gdje će se taj sastanak održati, u Slavoniji ili Zagrebu, a potom tražimo od njega da u narednih 24 sata formulira taj sastanak. U suprotnom, sutra u 18 sati krećemo svi traktorima prema Zagrebu", poručio je predsjednik Udruženja seljaka Virovitičko-podravske županije Zvonko Pipić.

ZAGREB - U Zagrebačkom holdingu situacija je alarmantna, ali pružanje usluga građanima nije upitno, poručili su danas zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Uprave Holdinga Slobodan Ljubičić, nakon hitno sazvanog jednoipolsatnog sastanka u Gradskoj upravi. I Bandić i Ljubičić novinarima su izjavili kako Holdingu nedostaje nešto manje od tri milijarde kuna, što je alarmantna situacija, ali, istaknuli su, građani nemaju razloga za brigu jer je pružanje Holdingovih usluga i dalje neupitno.

ZAGREB - Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata (NHS) Krešimir Sever pozvao je danas u otvorenom pismu ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića da uključi socijalne partnere u raspravu o navodnom produljenju radnoga vijeka do 67 godina starosti. NHS traži da se na tu temu hitno sazove sastanak vladinih predlagača i socijalnih partnera, budući da Vlada, kažu, očito ima pripremljena rješenja, koja nije dogovorila sa sindikatima.

RIJEKA - Zamjenik primorsko-goranskog župana Marko Boras Mandić danas je s načelnikom općine Malinska-Dubašnica Robertom Antonom Kraljićem obišao zapušteni hotelski kompleks Haludovo te je utvrđeno da se hitno moraju pokrenuti razgovori o obnovi i uređenju tog komleksa, doznaje se iz Primorsko-goranske županije.

ZAGREB - Gradilišta osnovnih škola Vrbani III i Sveta Klara bit će gotova do početka nove školske godine, ali osnovna škola Pavleka Miškine u Svetom duhu zbog problema s gradnjom ipak neće u rujnu moći primiti djecu u svoje klupe. Djeca iz te škole će nastavu u novoj školskoj godini pohađati na dvije lokacije - u Školi stranih jezika u Vodnikovoj i u Industrijsko-graditeljskoj školi.

VUKOVAR - Vukovarsko-srijemska policija prekršajno je prijavila 23-godišnjeg Vukovarca sukladno Zakonu o suzbijanju nereda na sportskim natjecanjima, a neslužbeno se doznaje kako je bio dio skupine koja je tijekom jučerašnje košarkaške utakmice između juniorki Srbije i Grčke na tribinama vukovarske dvorane izvjesila zastavu na kojoj je ime Vukovara bilo ispisano ćirilicom. Prijavljenom je zabranjeno posjećivanje sportske dvorane Dražena Petrovića u Vukovaru u narednih osam dana.

ZAGREB - Jako nevrijeme nije omelo djelatnike splitske Lučke kapetanije koji su sinoć blizu Palmižane spasili trideset putnika s broda koji je zbog kvara i uslijed nevremena nekontrolirano plovio prema stijenama.

ZAGREB - Njujorški odvjetnik Sergio De la Pava dobitnik je književne nagrade PEN/Robert W Bingham za najbolji američki debitantski roman godine kojim je proglašen roman "A Naked Singularity", koji je pisac prvotno bio prisiljen objaviti u digitalnom obliku nakon što je niz izdavačkih kuća ocijenio kako nije riječ o rukopisu vrijednom objave, piše britanski Guardian.

ZAGREB - Obožavatelje britanske kraljice romanse Barbare Cartland uskoro čeka velika poslastica - čak 57 njezinih nikada objavljenih romana trebalo bi ugledati svjetlo dana kao dio velike nove kolekcije njezinih sabranih djela, piše britanski BBC. Cijelu zbirku čini ukupno 883 romana, od čega će ih 57 biti objavljeno prvi puta, a uključuje i 160 neobjavljenih rukopisa koje je ta izuzetno plodna autorica ljubića ostavila iza sebe nakon smrti prije 13 godina.

ZAGREB - Američko sveučilište Harvard neprikosnoveni je kralj svjetskih sveučilišta, pokazuju najnoviji podaci šangajskog sveučilišta Jiao Tong, na čijem se popisu najboljih 500 sveučilišta u svijetu Harvard ove godine na prvome mjestu našao deseti put za redom, dok se Sveučilište u Zagrebu zadržalo unutar dosadašnje skupine od 401. do 500. mjesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙