FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 15. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat.

ZAGREB - Onaj tko vara proračun mora znati da vara građane Hrvatske i da milosti prema njemu neće biti, poručio je ministar financija Slavko Linić, odgovorivši time na kritike kako je sramotno usred turističke sezone zatvarati ugostiteljske objekte na Jadranu, poput vodičkog kluba Hacienda koji su porezni inspektori danas zatvorili. "Sramota su za hrvatski turizam, to su ljudi koji kradu, uzimaju, pune svoje džepove, ali ja im poručujem - osim što ste sramota hrvatskog turizma budite uvjereni da ćemo vam pregledati imovinu i doći ćemo do vaših novaca", izjavio je Linić za Dnevnik Nove TV.

SPLIT - Porezni inspektori zapečatili su kafić na trajektu "Tin Ujević" koji plovi na liniji Split - Stari Grad (Hvar) zbog, kako su naveli, viška novca u blagajni kafića, doznaje se danas na tom trajektu. Kafić na trajektu "Tin Ujević" iznajmljen je privatnom ugostitelju, a inspektori su ga zapečatili u utorak na rok od pet dana, to jest do nedjelje.

ZAGREB - U samo godinu i sedam mjeseci ugovoreno je i plaćeno više sredstava iz EU fondova nego što su HDZ-ove vlade učinile u pet godina, poručilo je danas Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, odgovarajući na istupe HDZ-ove zastupnice u Europskom parlamentu Ivane Maletić kojima je, smatraju, pokušala umanjiti rezultate Vlade i Ministarstva u pripremi i korištenju novca iz europskih fondova. "Nepobitna je činjenica da je ova Vlada ubrzala ugovaranje i realizaciju projekata, te da je u samo godinu i sedam mjeseci ugovoreno i plaćeno više nego što su HDZ-ove Vlade učinile u punih pet godina", ističe Ministarstvo u priopćenju.

ZAGREB - Sanacijska upraviteljica kninske Opće bolnice "Hrvatski ponos", Antonela Karačić poništila je odluku kojom je otkaz, jer nije htjela asistirati u pobačaju, nedavno dobila primalja Jaga Stojak, čiji je povratak na posao u tijeku. Upraviteljica Karačić u današnjem priopćenju navodi kako je Sanacijsko vijeće kninske bolnice prihvatilo žalbu primalje Jage Stojak, te je proslijedilo njoj kao sanacijskoj upraviteljici.

SISAK - Sisački biskup Vlado Košić danas je u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Gori, koje je proglašeno marijanskim svetištem, predvodio misno slavlje u povodu blagdana Velike Gospe, izrazivši divljenje kninskom primaljom Jagom Stojak koja je odbila sudjelovati u abortusu, te poručivši kako je sramota za državu koja daje otkaz takvim ljudima. "Možemo reći: svaka čast Jagi Stojak, ali i svaka sramota ovakvoj državi koja daje otkaz časnim ljudima koji još imaju savjesti", poručio je biskup u propovijedi.

RIJEKA - Središnjom hodočasničkom misom, koju je predvodio riječki nadbiskup Ivan Devčić, večeras je u Trsatskom svetištu svečano proslavljen blagdan Velike Gospe. Nadbiskup Devčić u svojoj je propovijedi podsjetio kako je u tijeku katolička Godina vjere, te pozvao vjernike na preispitivanje koliko je njihova vjera izvor sreće i blaženstva. "Je li vas netko nazvao sretnima i blaženima samo zbog vaše vjere u Boga", upitao ih je Devčić.

ZADAR - Blagdan Velike Gospe slavili su danas i brojni planinari, sportaši i mještani Starigrada i podvelebitskoga kraja, koji su se okupili na Velebitskoj visoravni Velikome Rujnu na 950 nadmorske visine. Hodočasničko mjesto hrvatskih planinara okupilo je brojne vjernike iz Starigrada, njihove goste i sportaše, a tradicionalno je održana 12. međunarodna brdska utrka Starigrad - Veliko Rujno.

UMAG - Lokaliziran je veliki požar koji je danas oko 13,45 sati izbio na području Kolombanije kod Savudrije, izjavio je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac. U požaru, koji je lokaliziran u 16,45 sati, izgorjelo je oko šest hektara guste šume i raslinja. Umaški vatrogasci su svim snagama gasili na dvije fronte, a oko 15,30 sati u pomoć su im iz Divulja stigla dva kanadera.

SINJ - Dvojica muškaraca danas su se ozlijedili prilikom pucanja iz mačkula na sinjskoj tvrđavi, kojim se tradicionalna obilježava Velika Gospa, doznaje se u splitskoj policiji. Prema prvim informacijama nesreća se dogodila u 13 sati kada su s tvrđave iznad grada tradicionalno zapucale mačkule (mužari) kojima su zapucali 51-godišnjak i 52-godišnjak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙