FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U tijeku e-konzultacije o Strategiji razvoja Rijeke

RIJEKA, 13. kolovoza 2013. (Hina) - Na službenim stranicama riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela do 26. kolovoza je otvorena e-konzultacija o tekstu Nacrta Strategije razvoja grada Rijeke do 2020. godine te se pozivaju svi zainteresirani građani na sudjelovanje, priopćeno je iz Grada Rijeke.

Nakon završetka e-konzultacije svi pristigli prijedlozi i komentari će se obraditi te, uvažavajući njihovu konstruktivnost, postati dio Strategije razvoja Rijeke, poručuju iz Grada. Po dovršetku e-konzultacija i izrade finalnog teksta, Strategija razvoja uputit će se u proceduru riječkoga Gradskog vijeća.

O Nacrtu je gradonačelnik Obersnel 23. srpnja razgovarao s riječkim gospodarstvenicima.

U priopćenju grada Rijeke ističe se da jedinice lokalne samouprave zasad nemaju zakonsku obvezu donošenja takvih strateških dokumenata. No, Rijeka se odlučila na izradu Strategije, između ostalog zbog potrebe da se ciljevi grada usuglase s ciljevima EU. Tako će, navodi se u priopćenju, biti moguće očekivati potpore EU za razvojne projekte.

Navodi se i kako su pripreme za izradu Strategije počele još u veljači 2011. godine izradom internih preporuka, a temelji Nacrta Strategije postavljeni su tijekom predizborne kampanje gradonačelnika Obersnela, kad su, kaće se u priopćenju, na temelju razgovora s građanima i stručnjacima te prijedloga pristiglih mailovima ili poštom, utvrđena njena polazišta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙