FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Splitsko Gradsko vijeće: polemika između Baldasara i Podruga

SPLIT, 2. kolovoza 2013. (Hina) - Na početku današnje sjednice splitskog Gradskog vijeća, pri utvrđivanju dnevnog reda, vijećnik HČSP-a Luka Podrug zatražio je da se povuku dvije točke što ih predložio gradonačelnik Ivo Baldasar (SDP), a koje se odnose na Zapadnu obalu te na raspravu o izmjenama prostornog plana splitsk-dalmatinske županije, ali je glasovanjem odbijen taj Podrugov zahtjev.

Glasovanju je prethodila polemika Podruga i Baldasara u kojoj je Podrug zamjerio splitskom gradonačelniku što materijal za ove točke dnevnog reda nije dosatvljen na vrijeme nego tek dva dana uoči sjednice. Podrug je također podsjetio kako su Baldasar i SDP-ovi zastupnici u ranijem sazivu Gradskog vijeća napuštali i sjednice zbog neblagovremnog dobijanja materijala za sjednice Gradskog vijeća.

"Ovim gradom ne upravljate vi sami gradonačelniče, jučer ste rekli kako ćete osobno micati brodove sa Zapadne obale i nećete dozvoliti privezivanje brodova. Pri tom zaobilazite Gradsko vijeće i u posljednja dva mjeseca govorite samo 'ja pa ja...' i pri tomu imate podršku medija ", rekao je Podrug.

Uzvratio mu je gradonačelnik Baldasar riječima kako upravo sada, dok traje turistička sezona, treba raspravljati o privezivanju brodova na zapadnoj obali, a ne čekati sljedeću sjednicu Gradskog vijeća. "Vi govorite ofenzivno i na to imate pravo, ali budite konkretniji", poručio je Baldasar vijećniku Podrugu.

Na Podrugov prigovor da je izmjene i dopune županijskog prostornog plana predložio tek dva dana uoči sjednice Baldasar je uzvratio da je 9. kolovoza ove godine zadnji rok do kojeg traje javna rasprava o izmenajam županijskog prostornog plana te je zbog toga predložio tu točku dnevnog reda kako bi se splitsko Gradsko vijeće uključilo u tu raspravu.

Javnim glasovanjem prihvaćen je Baldasorov prijedlog da se ove dvije točke uvrste u današnju sjednicu Gradskog vijeća pošto je 19 vijećnika bilo za, a 14 protiv tog prijedloga. Splitsko Gradsko vijeće broji ukupno 35 vijećnika a na današnjoj ih je sjednici nazočno 33. Ovo je prva radna sjednica splitskog Gradskog vijeća u novom sazivu nakon lokalnih izbora održanih u svibnju ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙